Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Επίθεση Σημίτη κατά της ΝΔ

thumb
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με αφορμή την πρότασή της για παραπομπή του σε προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens.
O κ. Σημίτης σε γραπτή δήλωσή του τονίζει ότι η ΝΔ «προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις» και την κατηγορεί για δημιουργία εντυπώσεων με ανακριβή, ελλιπή ή και ψευδή στοιχεία. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει επίσης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αποσιώπησε  «τις ανταγωνιστικές διαδικασίες για το C4I για βελτίωση του τιμήματος».

Σχετικά με την κατηγορία της ΝΔ για προγραμματικές συμφωνίες ο κ. Σημίτης κάνει λόγο για παραπλάνηση διότι «αποτελούσαν ευρωπαϊκή πολιτική για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας και οδήγησαν στην εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας, την παροχή σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων, χωρίς περιορισμούς και την ανάδειξη του ΟΤΕ ως μιας από τις δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις».

Η γραπτή δήλωση του κ. Σημίτη καταλήγει λέγοντας ότι η χώρα βρίσκεται όχι μόνο σε οικονομική κρίση, αλλά και σε αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες της, γιατί ένα τμήμα των πολιτικών δυνάμεων προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις.
Η ΝΔ απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό τονίζει ότι η «απολογία δεν λέει λέξη για την ταμπακιέρα» καθώς όπως σημειώνει δεν γίνεται καμία αναφορά στο 1 εκατ. μάρκα που δήλωσε ότι έλαβε από τη Siemens o Θ.Τσουκάτος για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και στον Τάσο Μαντέλη, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι πήρε χρήματα από τη Siemens.
«Αναπάντητα ερωτήματα, που πρέπει να απασχολήσουν επιτέλους και τον κ.Παπανδρέου», καταλήγει η ανακοίνωση της Ρηγίλλης.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου