Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Ψηφίζουμε προϋπολογισμό ανάγκης

Για έναν προϋπολογισμό ανάγκης, που δεν επιλύει όλα τα προβλήματα, ούτε βγάζει τη χώρα από τα αδιέξοδα, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, αρνούμενος, ωστόσο, ότι είναι αναξιόπιστος. Κράτησε χαμηλούς τόνους για τη χθεσινή ομοβροντία επικρίσεων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
"Το θέμα είναι όμως ότι με αυτόν τον προϋπολογισμό αποκτά η ελληνική οικονομία αξιοπιστία", υποστήριξε. "Ο προϋπολογισμός θα εφαρμοστεί, αυτός είναι ο στόχος μας και είναι στο πλαίσιο της στόχευσής μας να βγούμε από την κρίση", πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην αποψινή ψηφοφορία, τόνισε πως είναι η κορυφαία, ίσως, σε ένα κοινοβούλιο και συνεπώς αυξημένου σημαντικού βάρους. "Το μέγεθος της ευθύνης το έχουν όλοι οι βουλευτές πολύ αυξημένο", δήλωσε για το ενδεχόμενο διαρροών.
Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που άσκησαν βουλευτές της συμπολίτευσης στην κυβέρνηση και στον προϋπολογισμό, ο Γ. Πεταλωτής επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία των διαφοροποιήσεων. "Έχουμε πει πολλές φορές ότι εμείς θεωρούμε οξυγόνο τη συζήτηση στο πολιτικό γίγνεσθαι, στα πολιτικά πράγματα [...] οι συζητήσεις και οι τοποθετήσεις γίνονται σωστά. Η κυβέρνηση επιδιώκει τον πολιτικό λόγο των βουλευτών, γιατί αυτός ο πολιτικός λόγος έχει και βαρύνουσα σημασία", υποστήριξε.
"Η αγωνία του κάθε βουλευτή εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο. Εμείς δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν τελεσίγραφα", δήλωσε για την αναφορά του βουλευτή, Θ. Ρομπόπουλου ότι δίνει "τελευταία ευκαιρία" στην κυβέρνηση.

Εnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου