Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Κομισιόν: Η Κίνα δίνει ώθηση στην Ελλάδα


thumb
Καλοδεχούμενες ήταν από την Κομισιόν οι δηλώσεις στήριξης στην ελληνική οικονομία που έκανε από την Αθήνα ο πρωθυπουργός της Κίνας, Ουέν Τζιαμπάο.
Ενισχυτικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα λειτουργήσει η δέσμευση του πρωθυπουργού της Κίνας, ότι η χώρα του θα αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα, σημειώνει η Κομισιόν.
"Η στήριξη από επενδύσεις και εισαγωγές, ένα θέμα που ήγειραν οι κινεζικές αρχές, θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας", τόνισε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ. Πρόσθεσε ότι η Κίνα συμμερίζεται την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός στόχων όσον αφορά στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Γουέν Τζιαμπάο δημιούργησαν θετικό κλίμα για τους ελληνικούς τίτλους, με το spread του 10ετούς ομολόγου να εμφανίζει τάσεις αποκλιμάκωσης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας. το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών υποχωρούσε κατά 16 μονάδες βάσης περίπου στις 788,6 μονάδες βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου