Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

«Κοινωνική επανάσταση» τα μέτρα δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα

«Κοινωνική επανάσταση» τα μέτρα δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην “Le Monde”

 
Από το Λονδίνο, στο Παρίσι και από εκεί στη Φρανκφούρτη, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, βρίσκεται διαρκώς εν κινήσει για μια σειρά συναντήσεων με διεθνείς επενδυτές. Προφανής στόχος του είναι να πείσει για την πρόοδο που σημειώθηκε στην ελληνική οικονομία και να προλειάνει το έδαφος για την ομαλή επιστροφή της χώρας μας στις διεθνείς αγορές. .

Ο κ. Παπακωνσταντίνου στην συνέντευξή του στην “Le Monde” δηλώνει βέβαιος πως οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης έχουν αλλάξει άρδην τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι διεθνείς αγορές, ενώ εμφανίζεται σίγουρος πως τα ελληνικά ομόλογα θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους επενδυτές. Παράλληλα εμφανίζεται αποφασισμένος να πατάξει τη φοροδιαφυγή τον «μεγάλο μας εχθρό» όπως την χαρακτήρισε, ώστε «ο λαός να καταλάβει πως τα σκληρά μέτρα που καλείται να εφαρμόσει συνοδεύονται από διαφάνεια και εφαρμογή των νόμων για όλους»

«Καταστροφική λύση η επαναδιαπραγμάτευση»

Σε ερώτηση του γάλλου δημοσιογράφου, ο Υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφύγουμε και τους Έλληνες του εξωτερικού για να ζητήσουμε τη συνδρομή τους για την αγορά ελληνικών ομολόγων. Ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει «καταστροφική λύση» την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, καθώς θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα και δεν θα είχαμε πρόσβαση στις αγορές για τουλάχιστον μια δεκαετία. Τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει πως η Ελλάδα χρειάζεται «αλλαγή νοοτροπίας και ένα πιο υγιές πολιτικό σύστημα. Μια κοινωνική επανάσταση, όπως αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου