Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Το θανάσιμο αμάρτημα του ΔΝΤ με την Ελλάδα

Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που απειλεί την αξιοπιστία του ΔΝΤ και την επιβίωση του μακροπρόθεσμα, υποστηρίζει ο Άμπρουζ Έβανς Πρίτσαρντ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα δεν υπέβαλε αίτημα για ομαδοποίηση των δόσεων επειδή δεν έχει τα χρήματα. Τουναντίον, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μια ψυχρή, υπολογισμένη και προσεκτικά ζυγισμένη απόφαση να μην πληρώσει, γνωρίζοντας πολύ καλά τι κάνει. Η Κριστίν Λαγκάρντ και τα στελέχη του ΔΝΤ βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Το «πακετάρισμα» των 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο δεν είναι μόνο μια τεχνική κίνηση, σημειώνει ο Βρετανός αρθρογράφος. Είναι ακόμα μια προειδοποιητική βολή και μια επικίνδυνη κλιμάκωση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να στείλουν το μήνυμα πως είναι πολύ θυμωμένοι και ότι μπορεί όντως να χρεοκοπήσουν προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, φέρνοντας τον διεθνή οργανισμό στην ντροπιαστική θέση να εξηγήσει στα 180 μέλη του πως έχασε τα χρήματα τους.
Κατηγορούν το ΔΝΤ ότι συνθηκολόγησε σε πολιτικές λιτότητας που αντιβαίνουν τους κανονισμούς του ίδιου του και τις αναλύσεις του επικεφαλής οικονομολόγου του τα τελευταία πέντε χρόνια, του Ολιβιέ Μπλανσάρ.
http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου