Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ζωντανά στο tvxs η ομιλία του Ν. Finkelstein το Σάββατο

Διάλεξη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ισραηλινοπαλαιστινιακό ζήτημα θα δώσει το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011, ο διεθνούς φήμης αμερικανοεβραίος πολιτικός επιστήμονας, Norman Finkelstein, με βασικό ερευνητικό πεδίο την ισραηλινοπαλαιστινιακή διαμάχη. Η ομιλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στο Πολυτεχνείο (αμφιθ. ΜΑΧ), θα μεταδοθεί ζωντανά στο tvxs.
Αφετηρία της ομιλίας του θα είναι τα 62 χρόνια κατοχής αλλά και αντίστασης της Παλαιστίνης. Την εκδήλωση διοργανώνει η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και ο Σύλλογος «Al-Awda» - το Δικαίωμα στην Επιστροφή.
Ο Norman Finkelstein γεννήθηκε το 1953 στο Μπρούκλιν, από γονείς επιβιώσαντες των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί. Έλαβε το διδακτορικό του το 1988, από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του πανεπιστημίου του Princeton και δίδαξε για πολλά χρόνια πολιτική θεωρία αλλά και για την Ισραηλινο-Παλαιστινιακή διαμάχη. Είναι διακεκριμένος μελετητής του σιωνισμού και συγγραφέας έξι βιβλίων που έχουν μεταφραστεί και έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από 40 χώρες.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου