Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Λιγότερες οι αναλήψεις με τη χαλάρωση των capital controls!

Την ώρα που στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν ότι με τις νέες ρυθμίσεις οι κεφαλαιακοί έλεγχοι γίνονται ηπιότεροι, καθώς από Σεπτέμβρη θα μπορούν να γίνονται αναλήψεις 1.800 ευρώ τον μήνα, αντί για 420 ευρώ την εβδομάδα, στην ουσία με την απόφαση Τσακαλώτου, πολίτης που έχει λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα, σε ορίζοντα ενός έτους θα μπορεί να κάνει ανάληψη συνολικά 21.600 ευρώ, δηλαδή λιγότερα απ' όσα μπορεί να βγάλει σήμερα από τα ATM ή από τα γκισέ των τραπεζών!  Δείτε πώς προκύπτει το αποτέλεσμα αυτό: Από 1η Σεπτεμβρίου το ανώτατο όριο αναλήψεων τον μήνα θα διαμορφωθεί στα 1.800 ευρώ. Επί 12 μήνες το συνολικό ποσό διαμορφώνεται στα 21.600
ευρώ.
Τι ισχύει σήμερα;
Κάθε κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι του ποσού των 420 ευρώ την εβδομάδα. Χωρίς πολλά λόγια, 420 x 52 εβδομάδες = 21.840 ευρώ!
Δηλαδή η... χαλάρωση που προανήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι τόσο μεγάλη που από 1η Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι 1η Σεπτεμβρίου του 2018 το συνολικό ποσό που θα μπορεί να σηκώσει κάποιος από τις τράπεζες, θα είναι κατά 240 ευρώ μικρότερο απ' αυτό που μπορεί να βγάλει σήμερα, με τις ρυθμίσεις που ισχύουν!
Οι νέες αλλαγές ελάχιστο αντίκτυπο έχουν στους περισσότερους Έλληνες, αφού οι περισσότεροι πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σε εφορίες, ΔΕΚΟ, αποπληρωμή καρτών και δανείων με διατραπεζικές κινήσεις και πλέον δεν μένουν χρήματα για να κάνεις αναλήψεις ύψους 1.800 ευρώ το μήνα (με βάση όσα θα ισχύουν από 1ης Σεπτεμβρίου) ή 420 ευρώ την εβδομάδα, με βάση τα σημερινά ισχύοντα.
http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...