Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Στο «κυνήγι» μεγαλοοφειλετών οι τράπεζες

Νέα μέσα επιστρατεύουν τα πιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να έχουν τα απαραίτητα επιθυμητά αποτέλεσματα στο κυνήγι μεγαλοοφειλετών που εξαπολύουν το τελευταίο καιρό.
Οι ελληνικές τράπεζες έιναι έτοιμες να προσλάβουν «εντοπιστές περιουσιακών στοιχείων», ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τους δανειολήπτες και ιδίως επιχειρηματίες που διαθέτουν μεγάλη περιουσία και την αποκρύπτουν προκειμένου να γλιτώσουν την "δαγκάνα" των τραπεζών, καθώς και για να κουρέψουν τα χρέη τους μπαίνοντας στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Οι «asset tracers»  όπως ονομάζονται διεθνώς, έχουν κανει την εμφανισή τους στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, αφού οι ελληνικές τράπεζες θεωρούν πως το πρόβλημα στο κυνήγι των οφειλετών είναι τεράστιο, έτσι σπεύδουν στην συνδρομή μεγάλων εταιρειών που ειδικεύονται στο "ψάρεμα των μεγάλων ψαριών".

 Η "συνταγή" τους είναι να αναζητούν στοιχεία ακόμα και από τα Social Media όπως το Facebook για την προσωπική ζωή του οφειλέτη και αυτό θεωρείται πλέον αναπόσταστο κομμάτι της έρευνας, ενώ λέγεται πως είναι και «πρώτου βαθμού» tracing για το πού κρύβουν και πώς ξοδεύουν τα λεφτά τους.
Στόχος των οικονομικών ερευνητών, είναι να κάνουν "φύλλο και φτερό"  τους επιχειρηματίες που αποκρύπτουν σύστηματικά τα περιουσιακά τους στοιχεία, οι οποίοι είτε προσωπικά είτε μέσω της επιχείρησής τους έχουν συνάψει υπέρογκα κόκκινα δάνεια.
 Με κάθε "τσίμπημα" μεγαλοοφειλέτη, οι τράπεζες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την τεχνογνωσία, ώστε στο μέλλον να ξέρουν τι να υποψιάζονται και πού να ψάχνουν στο μέλλον και για οποιονδήποτε οφειλέτη. 
 Είναι γεγονός πως οι εξειδικευμένοι εντοπιστές περιουσιακών στοιχείων αποτελούν καθεστώς στο εξωτερικό, αφού οι ξένες τράπεζες προσλαμβάνουν ακόμη και προληπτικά για να ελέγξουν την περιουσιακή κατάσταση των πελατών τους πριν καν ζητήσουν να πάρουν δάνειο.
Στην Ελλάδα, μεγάλη τράπεζα σύμφωνα με το «Business Stories» συνεργάζεται ήδη με εξειδικευμένη ξένη εταιρεία που διαθέτει οικονομικούς ερευνητές, με αποτέλεσμα να έχουν έρθει στο φως κρυφά ακίνητα μεγαλοοφειλετών σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαϊάμι ή και σε εξωτικούς προορισμούς. 
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...