Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Άδειες τώρα! Μια ευκαρία που δεν πρέπει να χαθεί…

Μπροστά σε μία μοναδική ευκαιρία βρίσκεται ο πολιτικός κόσμος και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Μετά από την πρόταση του ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών και την τιμή εκκίνησης  της διαδικασίας και την τροπολογία του... Ν. Παππά για τις 10 δόσεις σε βάθος 10ετίας, υπάρχει η προοπτική να επέλθει συμφωνία χωρίς νικητές και ηττημένους. Το καθεστώς της ομηρίας , της εκπομπής χωρίς άδειες θα τελειώσει, μαζί με την εποχή κατάληψης των δημοσίων συχνοτήτων.
Μπορεί η διαπλοκή των συμφερόντων να μην αντιμετωπίζεται πλήρως, όμως εξαιτίας και της οδυνηρής κατάστασης που βρίσκονται τα media, συνέβησαν και σημαντικές αποχωρήσεις από το πεδίο. Εφόσον προκηρυχθούν και εκδοθούν οι άδειες, μετά θα είναι ευθύνη της Πολιτείας και ειδικά του ΕΣΡ, με τα κατάλληλα εργαλεία να αντιμετωπίσει τα ζητήματα ανομίας.
Το μεγάλο βήμα αυτό που φοβούνταν να κάνουν όλοι, επί δύο και πλέον δεκαετίες έχει πλέον όλες τις προυποθέσεις για να γίνει και να είναι στέρεο. Μια από τις προυποθέσεις είναι να αντιμετωπιστούν οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, σαν όλους τους υπόλοιπους έλληνες και να μην εξασφαλίσουν άλλα προνόμια, πέραν της ισχύος που δίνει η νόμιμη εκπομπή άδειας. Και για τους επιχειρηματίες, να δείξουν σύνεση και να προστατεύσουν τις τηλεοπτικές τους

επιχειρήσεις.

Και οι εργαζόμενοι; Ο αγώνας που θα πρέπει να γίνει είναι να αντικατασταθεί το μαύρο χρήμα που παράγεται γύρω από τη διαφήμιση σε πραγματικές θέσεις εργασίας.

http://kapistri.blogspot.gr/2017/08/blog-post_99.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...