Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Τσελίκ: Αφελείς όσοι μιλάνε για Τουρκία εκτός Ευρώπης – Είμαστε Ευρώπη

Οξεία επίθεση σε όσους θεωρούν ότι η Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει εκτός Ευρώπης εξαπέλυσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ την Τρίτη το βράδυ.
Όπως μεταδίδει το skai.gr. σε μπαράζ μηνυμάτων του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο Τσελίκ δήλωσε ότι "μερικές αφελείς φωνές μιλάνε για την εξαίρεση της Τουρκίας από την Ευρώπη. Εκείνοι που εκφράζουν αυτές τις απλοϊκές προσεγγίσεις δεν γνωρίζουν την Τουρκία. Ούτε κατανοούν τι είναι η Ευρώπη" τόνισε ο Τσελίκ. "Μιλάνε για αυτό επί μέρες. Παράγουν δήθεν επιχειρήματα και ανάλυση. Δημιουργούν θεωρίες όπως οι χαρτοβιομηχανίες" πρόσθεσε.  Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό, όσοι δεν θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ "εάν
απλώς ερωτηθούν ποια είναι η Ευρώπη και πού είναι, δεν θα είναι σε θέση να παράξουν έναν ορισμό στον οποίο θα συμφωνούσαν, και αυτό είναι βέβαιο".
"Αν πάτε ένα βήμα παραπέρα και ρωτήσετε ‘’ποια είναι η Ευρώπη χωρίς Τουρκία’’, δεν θα μπορούσαν να δώσουν μια ουσιαστική απάντηση" πρόσθεσε ειρωνικά. 
"Αφήστε κατά μέρος τη διεθνή πολιτική, μόνο η ιστορία και η γεωπολιτική εξουδετερώνουν τέτοια επιχειρήματα. Αν δείξετε απλώς έναν χάρτη σε όσους παράγουν τόσο κατηγορηματικά, αλλά και απλοϊκά, επιχειρήματα, η συζήτηση θα τερματιστεί αμέσως" πρόσθεσε ο Τσελίκ. 
Όπως ανέφερε ακόμα "Υπάρχει ένας γεωπολιτικός χάρτης που υπερισχύει του φυσικού χάρτη…. Για όσους μπορούν να δουν τον γεωπολιτικό χάρτη, η εικόνα είναι ξεκάθαρη".
"Η Τουρκία, ως ευρωπαϊκή δύναμη, πέραν όλων των άλλων χαρακτηριστικών της, βρίσκεται στο επίκεντρο του μέλλοντος της Ευρώπης" επέμεινε.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...