Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Μαίνεται η Πυρκαγιά στα Κύθηρα – Στάχτη το 1/3 του νησιού

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η σκληρή μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τη μεγάλη πυρκαγιάπου εκδηλώθηκε στην περιοχή Πιτσινιάδες Μυλοποτάμου Κυθήρων, ενώ σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Τα δύο μεγάλα μέτωπα που υπάρχουν αυτή την ώρα στο νησί είναι στις περιοχές Πιτσινιάνικα και στη Μονή Μυρτιδίων. Το γεγονός που δυσχεραίνει κυρίως τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι οι δυνατοί άνεμοι και η αλλαγή της κατεύθυνσής τους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Ευστράτιο Χαρχαλάκη έχουν
καεί μέχρι στιγμής 15.000 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, ενώ κάτοικοι του νησιού που οι φλόγες έφτασαν κοντά στο σπίτι τους έχουν απομακρυνθεί.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα Κύθηρα ενισχύονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αυτή την ώρα επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος, ενώ αναμένονται σε λίγο και άλλες δυνάμεις στο νησί.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Κύθηρα – Στήριξη από την Περιφέρεια Αττικής
Σε κατάσταση έκτακτης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά, κήρυξε τα Κύθηρα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, με απόφαση του, κηρύσσει τον δήμο Κυθήρων, της περιφερειακής ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Αυγόυστου.
Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου διαβεβαίωσε πως η αρωγή και η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής προς τα Κύθηρα δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο σε τούτες τις δύσκολες ώρες, αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα απαιτηθεί σειρά έργων υποδομής.
http://www.rizopoulospost.com/mainetai-i-purkagia-sta-kuthira-staxti-to-13-tou-nisiou/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...