Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

«Καμπανάκι» Στουρνάρα: Χωρίς μέτρα για το χρέος, θα χρειαστεί νέο μνημόνιο Πηγή: «Καμπανάκι» Στουρνάρα: Χωρίς μέτρα για το χρέος, θα χρειαστεί νέο μνημόνιο | iefimerida.gr

Ο Γιάννης Στουρνάρας προειδοποιεί ότι αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα του χρέους και εξαιτίας αυτού η Ελλάδα δεν βγει στις αγορές με λογικό επιτόκιο, τότε θα είναι αναπόφευκτο ένα ακόμη πρόγραμμα στήριξης.  
Σε συνέντευξη στην Wall Street Journal, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε:
«Εάν οι εταίροι της Ελλάδας δεν ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το χρέος και εάν η Ελλάδα δεν κατορθώσει να βγει στις αγορές με ένα λογικό επιτόκιο, εξαιτίας της μη ξεκάθαρης κατάστασης του τι θα συμβεί με το χρέος της, τότε φοβάμαι ότι ένα ακόμη πρόγραμμα στήριξης θα είναι αναπόφευκτο. Φυσικά, κανείς δεν εύχεται κάτι τέτοιο».

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι είναι λίγο νωρίς να βγει η Ελλάδα στις αγορές τώρα. «Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα, για παράδειγμα, η Ελλάδα να κάνει δύο ή τρεις εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις στο επόμενο διάστημα. Αυτό θα ήταν πιο ωφέλιμο. Μπορεί να βγει αργότερα στις αγορές», συμπλήρωσε.
http://www.iefimerida.gr/news/349939/kampanaki-stoyrnara-horis-metra-gia-hreos-tha-hreiastei-neo-mnimonio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...