Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

ESM: Εγκρίθηκε η δόση - «Έρχονται» τα 7,7 δισ.

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Μηχανισμού το πρώτο μέρος της δόσης, ύψους 7,7 δισ. ευρώ θα δοθεί τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, εκ των οποίων τα 6,9 δισ. θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου η Ελλάδα να καταβάλει α οφειλόμενα στους πιστωτές της και τα 0,8 δισ. ευρώ προκειμένου το ελληνικό Δημόσιο να αποπληρώσει οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα. Στη δήλωσή του ο επικεφαλής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ, υπογράμμισε ότι «η σημερινή απόφαση του διοικητικού
συμβουλίου του ESM δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν μέχρι αυτή τη στιγμή.
Η κυβέρνηση και οι πολίτες της Ελλάδας αξίζουν την αναγνώριση για τον δρόμο που έχουν διανύσει προκειμένου να επιστρέψει η βιωσιμότητα των δημοσιονομικών δεδομένων και η ανάπτυξη. Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει σε αυτό το μονοπάτι προκειμένου να επανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την εμπιστοσύνη των επενδυτών».
Παράλληλα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι Θα υπάρξει μία επιπλέον εκταμίευση, ύψους 0,8 δισ. ευρώ, μετά την 1η Σεπτεμβρίου και εφόσον η κυβέρνηση έχει αποπληρώσει τις οφειλές της προς τον ιδιωτικό τομέα, χρησιμοποιώντας και δικά της κεφάλαια. Προκειμένου να γίνει η εν λόγω εκταμίευση θα πρέπει να την εγκρίνει η διοίκηση του Μηχανισμού.
Ικανοποίηση από τον Π. Μοσκοβισί
Την ικανοποίησή του για την έγκριση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ από το ΔΣ του ESM εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, μέσω twitter, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ένα «ισχυρό σήμα ελπίδας».
«Αυτή η πληρωμή αποτελεί αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών που συνεχίζει να κάνει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία. Σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου για την Ελλάδα, το οποίο πρέπει να αφορά τις θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις και την ανάκαμψη προς όφελος όλων», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.
http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...