Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Κουτσούμπας για εξοπλιστικά: Στήνεται πάρτι δισεκατομμυρίων με τα λεφτά του λαού

Επιδίωξη του ΚΚΕ, και μέσα από τη λειτουργία Προανακριτικής, όπως και σε άλλες υποθέσεις που εξετάστηκαν και αφορούσαν εξοπλιστικά προγράμματα, ήταν να αναδειχθεί η ουσία του πολιτικού κυρίως προβλήματος, δηλαδή των εκάστοτε επιλογών, που οδηγούν, στο πλαίσιο αυτού του σάπιου συστήματος, και στη διαφθορά και στη διαπλοκή, τόνισε ο γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Επισήμανε, ωστόσο, ότι οι προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών, τώρα και πριν, υπηρετούν τον στόχο του αποπροσανατολισμού των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ. Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως δεν είναι μόνον ο αποπροσανατολισμός, αλλά και η εξαπάτηση από πλευράς της κυβέρνησης, ότι μόνο εκείνη, σε αντίθεση με
προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει την πολιτική βούληση, να πατάξει, τάχα, τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. «Είναι κι η αντίληψη που προσπαθεί να καλλιεργήσει ότι για την εκρηκτική κατάσταση, που βιώνει ο λαός μας, βασική ευθύνη φέρουν τα σκάνδαλα και όσοι συμμετείχαν σε αυτά ή τα ανέχτηκαν ή τα υπέθαλψαν. Και όχι βέβαια οι πολιτικές, οι στρατηγικές επιλογές της κυρίαρχης τάξης και των συμμάχων της, όπως είναι η ΕΕ, στις οποίες βέβαια συγκλίνουν όλες οι δυνάμεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης», ανέφερε.
«Επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά ότι όσο μεγαλύτερη γίνεται η σύγκλιση σε στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, τόσο τα διάφορα αστικά κόμματα θα κάνουν προσπάθεια να συγκρούονται για θέματα όπως είναι η διαφθορά, η διαπλοκή. Για να αποκρυβεί τελικά ο πραγματικός ένοχος των συνειδητών επιλογών τους, που δεν είναι άλλος από τη σταθερή επιλογή για την ολόπλευρη στήριξη αυτού του βάρβαρου δρόμου, αυτού του δρόμου της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της κερδοφορίας των λίγων», σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ.
Όπως εξήγησε, το ΚΚΕ έχει, ήδη, ζητήσει ξεκάθαρα να τύχουν περαιτέρω διερεύνησης ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, για το αδίκημα «της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», ενώ το αδίκημα της απιστίας είναι ήδη παραγεγραμμένο. Ταυτόχρονα, όμως, με τα παραπάνω, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως το ΚΚΕ επισημαίνει ότι με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, δεν έγινε ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης που θα μπορούσε ενδεχομένως να αναδείξει και άλλες πλευρές σχετικά με τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα που φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού μας.
«Η παύση της διερεύνησης, με τον ισχυρισμό ότι το αδίκημα της απιστίας είναι παραγεγραμμένο, ενώ στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν εμπλέκεται η Βουλή, είναι προσχηματικά. Αφού αυτά ήταν ήδη γνωστά από την πρώτη στιγμή. Πριν κινηθεί καν η διαδικασία για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Εξάλλου, επιπλέον ζητήματα που σχετίζονται με τα αδικήματα αυτά, ενδεχομένως να συναντώνται και να αλληλεξαρτώνται. Επομένως, θα έπρεπε από την αρχή να προταθεί η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση όλων των πτυχών της σοβαρής αυτής υπόθεσης από τη Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Τέλος, επανέλαβε την «επιτακτική ανάγκη» ριζικής αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε αυτοί να διώκονται χωρίς κωλύματα, όπως όλοι οι πολίτες.
http://www.topontiki.gr/article/228430/koytsoympas-gia-exoplistika-stinetai-parti-disekatommyrion-me-ta-lefta-toy-laoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...