Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ανάσα ρευστότητας για τουλάχιστον 2.000 επιχειρήσεις

Ανάσα θα πάρουν τουλάχιστον 2.000 επιχειρήσεις μετά την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή, για την άμεση και χωρίς ελέγχους επιστροφή ΦΠΑ με μόνη προϋπόθεση να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Η απόφαση αυτή έρχεται όταν στις εφορίες εκκρεμούν ήδη αιτήσεις επιστροφών φόρου συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Από αυτές, αιτήσεις που αντιστοιχούν σε επιστροφή φόρου ύψους 900 εκατ. ευρώ περιμένουν έλεγχο πριν διεκπεραιωθούν για διάστημα από 100 ημέρες έως 3 χρόνια ενώ επιστροφές φόρου 1,2 δισ. έχουν εγκριθεί μεν αλλά δεν έχουν ακόμη αποσταλεί στους δικαιούχους.
 Με βάση την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, αυτή η διαδικασία ακολουθείται για αιτήσεις με υψηλά ποσά πιστωτικού υπολοίπου, οι οποίες υποβάλλονται απόεπιχειρήσεις που σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο θα πρέπει να  δημιουργούν συστηματικά πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ (βλ. εξαγωγικές).
Να είναι κάτοχοι αδειών Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα (ΑΕΟ – Authorized Economic Operator) ή αδειών απλουστευμένων διαδικασιών, που έχουν χορηγηθεί κατόπιν αξιολόγησης κριτηρίων και προϋποθέσεων, βάσει του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα.
Ανάσα ρευστότητας για τουλάχιστον 2.000 επιχειρήσεις© Sofokleousin.gr Ανάσα ρευστότητας για τουλάχιστον 2.000 επιχειρήσεις
Όπως επίσης να πραγματοποιούν συναλλαγές που δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ σε ποσοστό τουλάχιστον 50% του κύκλου εργασιών τους για σκοπούς ΦΠΑ, το τελευταίο ημερολογιακό έτος.
 Παράλληλα, απαραίτητη προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις αυτές είναι να εμφανίζουνυψηλό βαθμό φορολογικής συμμόρφωσης.
Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί για τουλάχιστον τρεις φορολογικές περιόδους και το σύνολο των επιστραφέντων ποσών -μετά τον έλεγχο- να μη διαφέρει πάνω από 5% από το συνολικά αιτούμενο. Να μην έχουν υποπέσει σε φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις και τέλος να μη χαρακτηρίζονται -βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου- ως ύποπτες για συμμετοχή σε απάτη για ενδοκοινοτικές συναλλαγές.
http://www.msn.com/el-gr/money/economy/%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B1-%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-2000-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/ar-BBE3HJE?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...