Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Πρ. Παυλόπουλος στο Spiegel: «Θέλω να πω στον Σόιμπλε ότι οι Γερμανοί έχουν πολύ μεγαλύτερη ψυχή απ' ότι τους αποδίδεται»

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Γερμανία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παραχώρησε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel υπό τον τίτλο «Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη ψυχή».
Σε αυτή ο Έλληνας πολιτικός επισημαίνει ότι «η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις της» και πλέον «είναι καιρός να πράξουν το ίδιο και οι εταίροι μας στο θέμα της απομείωσης του χρέους. Είμαι βέβαιος ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου μπορεί να βρεθεί μια λύση», σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι είναι λανθασμένη η εκτίμηση ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα χάσει ψήφους στις εκλογές του Σεπτεμβρίου εάν η Γερμανία συναινέσει στην
ελάφρυνση του χρέους.
«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο μεγαλειώδης αυτός λαός με τα τόσα πολλά οικονομικά επιτεύγματα βλέπει την Ελλάδα ως πολιτικό κίνδυνο. Δεν έχω διαπιστώσει τέτοια στάση στους γερμανούς φίλους μου. Θέλω να πω στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι οι Γερμανοί έχουν πολύ μεγαλύτερη ψυχή απ΄ ότι τους αποδίδεται».
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει την Α. Μέρκελ «ρεαλίστρια» η οποία δεν επιδιώκει έναν ηγεμονική ρόλο για τη Γερμανία στην Ευρώπη, αλλά η οποία «μάχεται για μια ευρωπαϊκή Γερμανία», όπως κατέδειξε και «το θάρρος της στο προσφυγικό ζήτημα»
http://www.topontiki.gr/article/224726/pr-paylopoylos-sto-spiegel-thelo-na-po-ston-soimple-oti-oi-germanoi-ehoyn-poly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ο πυλώνας, δε θα ανασυγκροτηθεί η Κεντροαριστερά

«Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής». Τάδε έφη Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας χθες το πρωί στο Me...