Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Η ΕΥΠ ανέλαβε τις έρευνες για το χακάρισμα στο site του πρωθυπουργού

Μετά την κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού, η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, της ΕΥΠ, ανέλαβε τις έρευνες προκειμένου να βρεθούν οι δράστες αλλά και να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αποτραπούν ανάλογες μελλοντικές επιθέσεις.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε λόγο για προσπάθεια παραβίασης της σελίδας primeminister.gov.gr, η οποία αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, χωρίς να υπάρξει αλλοίωση ή επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα. Πάντως, Τούρκοι χάκερ έσπευσαν να ισχυριστούν ότι εκείνοι χάκαραν την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, δηλώνοντας «Η
Αγια Σοφιά είναι δικιά μας». Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα, η ομάδα χάκερ Aslan NeferTim ανέλαβε την ευθύνη αναφέροντας: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα, μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας».
Σε αυτό απάντησαν οι Ελληνες Anonymous, απειλώντας τους Τούρκους με αντίποινα. «Τουρκία, πόσες φορές σου έχουμε πει ότι οι Έλληνες χάκερς και οι Anonymous είναι 100 φορές πιο δυνατοί από εσάς; Μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την δική μας πραγματική δύναμη. Έριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας. Ερχόμαστε!», ανέφεραν.
http://www.topontiki.gr/article/226780/i-eyp-anelave-tis-ereynes-gia-hakarisma-sto-site-toy-prothypoyrgoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...