Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Λονδίνο: Νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από την τρομακτική πυρκαγιά

Τουλάχιστον έξι νεκρούς αφήνει πίσω του ο πύρινος εφιάλτηςπου ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα 24ώροφο κτίριο κατοικιών, στο δυτικό Λονδίνο, στο οποίο υπάρχουν ακόμη εστίες φωτιάς τις οποίες επιχειρούν να σβήσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο.
Αυτός είναι ο πρώτος επίσημος απολογισμός από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, η οποία ωστόσο εκτιμά πως ο αριθμός των νεκρών πρόκειται να αυξηθεί.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω έξι θανάτους, μέχρι αυτή τη στιγμή, αριθμός που είναι πολύ πιθανό να ανέβει τις προσεχείς ημέρες», τόνισε ο διοικητής Στούαρτ Κάντι, ο οποίος
έκανε επίσης λόγο και για πολλούς τραυματίες. Οι ιατρικές υπηρεσίας της Βρετανίας μιλούν για τουλάχιστον 50 τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε πέντε νοσοκομεία της χώρας, χωρίς να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες για την κατάστασή τους, όμως σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.
Οι φόβοι για την αύξηση του αριθμού των νεκρών εντείνονται καθώς πολλοί από τους ενοίκους των 130 διαμερισμάτων του Γκρένφελ Τάουερ, παραμένουν αγνοούμενοι από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά.
«Πολλοί άνθρωποι είναι αγνοούμενοι. Ορισμένοι μπόρεσαν να βρουν καταφύγιο σε γείτονες και φίλους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν, ο οποίος νωρίτερα είχε τονίσει πως θα δοθούν οι απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτωνπου προκύπτουν από την καταστροφική πυρκαγιά, αναφορικά με την ασφάλεια των ενοίκων αντίστοιχα μεγάλων κτιρίων που βρίσκονται διάσπαρτα στο Λονδίνο.
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 200 πυροσβέστες και 40 οχήματα, εξακολουθούν να βρίσκονται στο σημείο, καταβάλλοντας προσπάθειες για να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες της φωτιάς που συνεχίζει να κατακαίει ό,τι έχει απομείνει από το πολυώροφο κτίριο.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, πέραν της ολονύχτιας «μάχης» με τις φλόγες, έδωσαν μεγάλο αγώνα και για τη διάσωση ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, με την Επίτροπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον να σημειώνει πως η υπηρεσία διέσωσε έναν μεγάλο αριθμό ενοίκων, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν φθάσει μέχρι τον 19ο και 20ο όροφο του Πύργου Γκρένφελ των 24 ορόφων.
Image 1 about Λονδίνο: Νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από την τρομακτική πυρκαγιά
http://www.msn.com/el-gr/news/world/%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%BF%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC/ar-BBCEV0s?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...