Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Λεβέντης: Ζητώ κυβέρνηση τεχνοκρατών γιατί ο Τσίπρας είναι ένας τραυματισμένος πρωθυπουργός - ΒΙΝΤΕΟ

«Η σημερινή συζήτηση διεξάγεται σε ηλεκτρισμένο κλίμα, διότι υπό την μορφή τροπολογιών η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει τις απαιτήσεις των δανειστών. Προ δεκαημέρου πέρασαν σκληρά μέτρα, γιατί δεν μπήκαν κι αυτά σε εκείνη την ψηφοφορία», είπε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση των τροπολογιών για τα προαπαιτούμενα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Όπως τότε που η κυβέρνηση έδωσε τον μποναμά χωρίς να ρωτήσει, έτσι γίνεται κι αυτή η ψηφοφορία γιατί ο Τσίπρας είπε ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα αν δεν πάρει κάτι για το χρέος. Για τιμωρία γίνεται», υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης, ο οποίος στη συνέχεια σημείωσε: «Πριν ανοίγετε το στόμα σας να το σκέφτεστε. Η Ελλάδα ταπεινώθηκε, όχι ο Τσακαλώτος. Υποχρεωνόμαστε να ψηφίσουμε γελοία πράγματα και μάλιστα με τη μορφή τροπολογιών».

«Ζητώ κυβέρνηση τεχνοκρατών γιατί ο κ. Τσίπρας είναι τραυματισμένος και δεν είναι κανονικός πρωθυπουργός», είπε ακόμη ο κ. Λεβέντης, για να προσθέσει σε άλλο σημείο της ομιλίας του ότι «όσοι Πρωθυπουργοί παρέμειναν κόντρα στην λαϊκή βούληση και φέρνοντας μέτρα αντιλαϊκά, είχαν κακό τέλος».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «σήκωσε ψηλά το χρέος και τώρα μας λέει πως αρκεί η δόση. Γιατί το σήκωσε τόσο ψηλά το χρέος; Κανείς δεν απαντά. Εθνική ήττα που δεν χρειαζόταν. Το ξέραμε ότι το χρέος θα συζητηθεί τον Αύγουστο του 2018. Γιατί επέμεινε ο κ. Τσίπρας; Για να εξευτελίσει την χώρα;».


Ο Βασίλης Λεβέντης άσκησε κριτική και προς τη Νέα Δημοκρατία αμφισβητώντας την ευρωπαϊκή της ταυτότητα.


Τέλος, ανέφερε πως το σωστό σύνθημα για τη χώρα είναι: «εμείς μεταρρυθμίσεις, οι δανειστές επενδυτές. Όχι λεφτά, γιατί η δόση φεύγει αμέσως, εξατμίζεται στα δάνεια».



Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

http://www.enikos.gr/politics/520112/leventis-zito-kyvernisi-texnokraton-giati-o-tsipras-einai-enas-tr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...