Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Αφού μπόρεσαν ο Βελουχιώτης και ο Ζέρβας μπορούμε όλοι

Η Μάχη του Γοργοποτάμου έγινε στις 25 Νοεμβρίου 1942 από αντιστασιακούς των οργανώσεων ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ, που συνεργάστηκαν υπό το συντονισμό Βρετανών πρακτόρων, εναντίον κυρίως ιταλικών και γερμανικών δυνάμεων που υπεράσπιζαν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου.
Το αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή της γέφυρας, μια συμβολική επιτυχία της Αντίστασης που έδρασε ενωμένη.  Ο Γοργοπόταμος συνδέθηκε έκτοτε με την Εθνική Αντίσταση εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Στις 25 Νοεμβρίου του 1942 ενωμένες αντιστασιακές δυνάμεις του ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα και του ΕΛΑΣ του Άρη Βελουχιώτη, με συντονισμό από Βρετανούς πράκτορες της οργάνωσης SOE, ανατίναξαν
την σιδηροδρομική γέφυρα του Γοργοποτάμου. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 86 αντάρτες του ΕΛΑΣ, 52 του ΕΔΕΣ και 14 Αγγλοι κομάντος, ενώ την γέφυρα υπερασπιζόταν μία φρουρά αποτελούμενη από εκατό Ιταλούς στρατιώτες και πέντε Γερμανούς, οι οποίοι διέθεταν βαρύ οπλισμό. Η επιχείρηση της γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πράξεις αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο γερμανικός  ιμπεριαλισμός που εκφράστηκε δυο φόρες κατά τον 20 αιώνα  και αιματοκύλησε την Ευρώπη,   επανεμφανίστηκε ως τέτοιος  στις αρχές του 21ου αιώνα και με όπλο τον οικονομισμό και  την κρίση  και το ευρω επέβαλε  την  πολιτική και οικονομική κυριαρχία του παντού.
Σήμερα και οι Γερμανοί βρίσκονται ξανά στην Ελλάδα μετά το 1945  και την κρατούν δέσμια του χρέους. Με όπλο το ευρό και σιδηρά πειθαρχία στους κανόνες ελέγχουν την Κομισιόν, το  Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, την ΕΚΤ  και επιβάλουν την βούλησή του παντού οδηγώντας ολόκληρες χώρες και περιφέρειες της ΕΕ στην  κοινωνική πολιτική και οικονομική αποσάθρωση.
Σε αυτό το  κρίσιμο Ιστορικό σταυροδρόμι η Ελλάδα έχει να επιλεξει μεταξύ της διάλυσης και της Ιστορική παρακμής και  της μεγαλύτερη δυνατής  Ενότητας και προβολή την  Εθνική Αντίστασης και  πολιτική ανυπακοής σε κάθε σημείο της  αυτής  της ευρωπαϊκής πορείας  προς τον όλεθρο.
Δεν περισσεύει κανείς και δεν μπορεί να αποκλειστεί κάνεις πλην των  νεοναζί της Χρυσής Αυγής  που ασπάζονται την Γερμανική ιδεολογία περί άριας φυλής!
Και πάλι ο αγώνας είναι για εθνική και λαικη κυριαρχία και δικαιοσύνη και τέτοιοι αγώνες ει ναι πάντα νικηφόροι.
http://papaioannou-giannis.net/2017/06/03/%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B6%CE%B5%CE%B2%CF%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...