Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Μπουτάρης: Μεγάλη σαχλαμάρα ότι ανοίγω δρόμο στις εργολαβίες καθαριότητας



«Η μισή Ελλάδα εξυπηρετείται από ιδιώτες... Να κάνουμε ένα μεικτό σύστημα (ιδιωτικών – δημοσίου)» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο ιδιώτης θα αναλάβει καθήκοντα από σήμερα κιόλας, για να καθαριστεί η πόλη μέχρι να βρεθεί λύση από την κυβέρνηση.
Κατήγγειλε δε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ορισμένοι επιχειρηματίες προσλαμβάνουν αθίγγανους και άλλα άτομα για να πάρουν τα σκουπίδια που είναι κοντά στα καταστήματά τους για να τα πετάξουν αλλού.
Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι η διεκδίκηση της μονιμότητας έχει κριθεί αντισυνταγματική και σημείωσε ότι στην καθαριότητα στο δήμο Θεσσαλονίκης εργάζονται σήμερα 350 μόνιμοι και 700 με 1.000 συμβασιούχοι που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κάθε φορά που λήγουν οι συμβάσεις τους.
«Πρόκειται για φάμπρικα» σχολίασε.
Τέλος υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να καθορίζει τι θα κάνουν οι δήμαρχοι στο θέμα των συμβασιούχων. «Αυτό είναι αντισυνταγματικό, καταργείται το αυτοδιοίκητο των δήμων, δεν είμαι διορισμένος, με ψήφισαν» τόνισε.

 http://www.cnn.gr/news/politiki/story/86636/mpoytaris-megali-saxlamara-oti-anoigo-dromo-stis-ergolavies-kathariotitas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...