Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Μητσοτάκης για Δημόσιο: Δεν θα κάνω απολύσεις -Όχι στη μονιμοποίηση συμβασιούχων

«Δεσμεύομαι ότι θα μειώσω τους φόρους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου. Συμπλήρωσε πως ό,τι λείψει από τη μείωση των φόρων θα καλυφθεί από το συμμάζεμα του κράτους, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις νέες επενδύσεις.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο αρχηγός της ΝΔ είπε πως δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά δεν θα ανεχτεί να μονιμοποιηθούν νέες στρατιές συμβασιούχων. Συμπλήρωσε πως η αντιστοιχία προσλήψεων – αποχωρήσεων θα είναι
μία προς πέντε. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αναλογία για το 2017 έχει ήδη πέσει στο μία προς τέσσερις.
Ανέφερε, επίσης, πως θα προχωρήσει την αξιολόγηση και την κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς δεν μπορεί να ανεχθεί μία υπηρεσία να είναι υπερστελεχωμένη και η διπλανή να είναι υποστελεχωμένη.
Οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για το Δημόσιο και τους συμβασιούχους προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στο facebook.
Ερωτηθείς γιατί είναι αρνητικός στην υπερψήφιση των αντιμέτρων που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές, απάντησε πως στόχος είναι να αποδειχθεί στους πολίτες πως πρόκειται για μια «μεγάλη απάτη».
Για ακόμη μια φορά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται πως τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αν πιάσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα και επανέλαβε ότι για να εφαρμοστούν θα πρέπει να πετύχουμε στόχο 5,5%.
Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι για τη ΝΔ τα αντίμετρα δεν είναι συσσίτια, αλλά μειώσεις φόρων.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%, όπως και μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, ενώ επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, σε συνεργασία με τους δανειστές.
Σε ερώτηση αν έχει δεχθεί πιέσεις να δεσμευθεί η ΝΔ έναντι των μέτρων, στα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση για το 2019 και το 2020, απάντησε αρνητικά.
Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα βαρύ πακέτο μέτρων, με ένα τέταρτο μνημόνιο. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αναξιόπιστο και τον κατηγόρησε ότι κέρδισε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα.
http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/mitsotakis-gia-dimosio-den-tha-kano-apoliseis-oxi-sti-monimopoiisi-simvasiouxon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...