Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Στο "τιμόνι" του ΑΚΡ εκ νέου ο Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος Τούρκος πολιτικός τα τελευταία σχεδόν 70 χρόνια που θα είναι ταυτόχρονα επικεφαλής της χώρας και πολιτικού κόμματος.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας σήμερα θα επανεκλεγεί στο τιμόνι AKP, του κυβερνώντος κόμματος. «Χωρίσαμε αλλά σήμερα είμαστε πάλι μαζί», είπε στους υποστηρικτές του, εν μέσω χειροκροτημάτων, την ώρα που προσερχόταν στο συνέδριο του κόμματος υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. «Θα εργαστούμε σκληρά», πρόσθεσε. Ο Ερντογάν ίδρυσε το κόμμα το 2001 και ένα χρόνο αργότερα το
οδήγησε σε εκλογική νίκη. Υποχρεώθηκε να παραδώσει την ηγεσία του σχεδόν πριν από τρία χρόνια, όταν εξελέγη πρόεδρος. Ομως πλέον, έπειτα από το δημοψήφισμα στο οποίο εγκρίθηκε η συνταγματική μεταρρύθμιση, ο Ερντογάν έχει το δικαίωμα να είναι και αρχηγός κόμματος.
Ετσι, θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος που ηγείται κόμματος έπειτα από τον Ισμέτ Ινονού, ο οποίος διαδέχτηκε τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και παρέμεινε επικεφαλής του κράτους ως το 1950. Αντικαθιστά στην ηγεσία του AKP τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει πρωθυπουργός της χώρας ως τις επόμενες εκλογές το 2019.
http://www.matrix24.gr/2017/05/sto-timoni-tou-akr-ek-neou-o-erntogan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...