Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Τσακαλώτος σε Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Στα 6.250 ευρώ το αφορολόγητο

Στα 6250 ευρώ θα είναι η βάση του αφορολόγητου για τον άγαμο, σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση που παρέσχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ Τσακαλώτος ο οποίος ανέλαβε να ενημερώσει βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μαζί με την Κατερίνα Παπανάτσιου, εν όψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα της συμφωνίας, αναφέρθηκε και στη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια σε 13% ( από το 24% όπου βρίσκεται σήμερα), αρχής γενομένης από την 1/1/2017.  Τη σκυτάλη της ενημέρωσης των βουλευτών παραδίδει ο κ. Τσακαλώτος στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Θα ακολουθήσουν ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Γενικός
Γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης, ενώ στις 20:00 για θέματα του υπουργείου Υγείας, τους βουλευτές θα ενημερώσει ο αν υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε πως οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν χωρίς "ρήτρα χρέους" την ερχόμενη Πέμπτη 18 Μαΐου τα μεσάνυχτα σε ονομαστική ψηφοφορία  τα μέτρα και τα αντίμετρα. Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος άνοιξε"παράθυρο" για να κλείσει η συμφωνία αργότερα, τον Ιούνιο,  αντί για το Eurogroup στις  22 Μαΐου. 
Όπως είπε ο υπουργός, δεν θα υπάρχει καμία αναφορά στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, ούτε καν στην αιτιολογική του έκθεση,  που να συνδέει με οποιοδήποτε τρόπο την ψήφιση των μέτρων-αντίμετρων με το χρέος. Επιβεβαίωσε όμως ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για το χρέος, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, και τόνισε πως το νομοσχέδιο με τα μέτρα θα ψηφιστεί την επόμενη Πέμπτη 18 Μαΐου. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και αργότερα, μέσα στον Ιούνιο. 
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...