Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Υπέρ της ελληνικής θέσης για τα εργασιακά η Κομισιόν

Υπέρ της ελληνικής θέσης για τα εργασιακά φαίνεται να τάσσεται η Κομισιόν, δια των Επιτρόπων Πιερ Μοσκοβισί αρμόδιου Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και Μαριόν Τύσσεν, αρμόδιας για θέματα Απασχόλησηςοι οποίοι τόνισαν ότι «η Κομισιόν στηρίζει την πρόταση του πορίσματος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά στην Ελλάδα». Με αφορμή την απάντηση, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Η απάντηση της Κομισιόν είναι σε θετική κατεύθυνση - στις προτάσεις του πορίσματος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων περιλαμβάνεται με σαφήνεια η επαναφορά ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, ως μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Μένει να μετατραπεί και σε πράξη,
μέσα από την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το πρόγραμμα αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσιονομικού Προγράμματος».


Σημειώνεται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι επιστολή προς τους εκπροσώπους των θεσμών -Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ και EMΣ-, απέστειλε η Ομάδα Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ελέγχει το Ελληνικό Πρόγραμμα, ζητώντας τους, για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, «να λάβουν υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές σε διεθνές επίπεδο και στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των απολύσεων, της συνδικαλιστικής δράσης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων».
Η πρόταση για την επιστολή ήταν του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη και έγινε ομόφωνα δεκτή.
Η επιστολή εστάλη τον προηγούμενο μήνα και ήταν υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας, καθώς και της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.
Οι Θεσμοί καλούνταν να ενημερώσουν το Ευρωκοινοβούλιο «σχετικά με την εκτίμησή τους για την έκθεση της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων (Expert Group) που συγκροτήθηκε για την αξιολόγηση των ρυθμίσεων των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα και τις συστάσεις της» καθώς και «σε ποιον βαθμό την έχουν λάβει υπόψη κατά τη διαμόρφωση των απόψεών τους, αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής αγοράς εργασίας»
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...