Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Προαγωγές & για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Στην άρση τη αδικίας κατά των δημοτικών υπαλλήλων σε σχέση με τους συναδέλφους τους στο υπόλοιπο Δημόσιο που είχε αποκαλύψει προ 20ημέρου η aftodioikisi.gr προχωράει με διάταξη του πολυνομοσχεδίου ΟΤΑ, το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 89 του πολυνομοσχεδίου δίνεται η δυνατότητα κατάρτισης πινάκων προακτέων, στους οποίους εγγράφονται και οι δημοτικοί υπάλληλοι που συμπληρώνουν τον απαιτούμενο για προαγωγή χρόνο από 1.1.2016 έως 30.4.2016, με έναρξη ισχύος των πινάκων αυτών την 1.1.2016, ανεξάρτητα από την ημερομηνία οριστικοποίησής τους.

Σύμφωνα την αιτιολογική έκθεση του άρθρου 89 για την «τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4369/2016», τονίζεται ότι «με την εν λόγω διάταξη ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στους πίνακες προακτέων και μη, κατά την πρώτη εφαρμογή του άρθρου 86 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων, όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με την παρ. 6 του άρθρου 25 του ν. 4369/2016. Ειδικότερα,  κατά την πρώτη εφαρμογή του άρθρου η εγγραφή στους πίνακες προακτέων γίνεται για όσους συμπληρώνουν τον απαιτούμενο για την προαγωγή χρόνο υπηρεσίας από 1η Μαΐου του έτους έως την 30η Απριλίου του επόμενου έτους, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για όσους υπαλλήλους συμπληρώνουν τον απαιτούμενο για την προαγωγή χρόνο υπηρεσίας από 1η Ιανουαρίου 2016 έως την 30η Απριλίου του 2016. Αυτό είχε ως  αποτέλεσμα, όσοι συμπλήρωναν τον απαιτούμενο χρόνο σε αυτό το διάστημα να μην μπορούν να προαχθούν. Το ανωτέρω εξηγείται δεδομένου ότι αφενός  κατά το προηγούμενο έτος δεν συντάχθηκαν πίνακες προακτέων σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 4024/2011, λόγω της προβλεπόμενης τότε αναστολής προαγωγών (ν. 4046/2012), και αφετέρου λόγω του ότι παγίως οι εν λόγω πίνακες έχουν έναρξη ισχύος την 1η Μαΐου και σε αυτούς περιλαμβάνονται όσοι συμπληρώνουν τον απαιτούμενο για την προαγωγή χρόνο υπηρεσίας από 1η Μαΐου τρέχοντος έτους έως την 30η Απριλίου του επόμενου έτους.
Η παρούσα ρύθμιση κρίνεται αναγκαία για την εναρμόνιση των διατάξεων που αφορούν στην έναρξη ισχύος των πινάκων προακτέων των υπαλλήλων  των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού με τις διατάξεις που αφορούν στους  υπαλλήλους του Δημοσίου για τους οποίους ήδη με την παρ. 4 του άρθρου 28 του ν. 4369/2016 προβλέφθηκε η σχετική μεταβατική διάταξη», καταλήγει η αιτιολογική έκθεση.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/proagoges-gia-tous-dimotikous-ipallilous-meta-dimosievma-tis-aftodioikisi-gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...