Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Τα 5 εκατομμύρια αγγίζουν οι πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία

Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαφύγει από την εμπόλεμη Συρία όπου συγκρούονται τα τελευταία έξι χρόνια οι καθεστωτικές δυνάμεις του Άσαντ με τους τζιχαντιστές και τους αντάρτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) περίπου το 25% των συνολικά 21,3 εκατομμυρίων προσφύγων παγκοσμίως, προέρχονται από τη Συρία. 
Στους αριθμούς αυτούς έρχονται να προστεθούν οι 41,8 εκατομμύρια εκτοπισμένοι και οι 3,2 πολίτες που έχουν αιτηθεί άσυλο σε ξένες χώρες. Πλέον, 1 στους 113 ανθρώπους ανήκει σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, με τους μισούς από αυτούς να είναι παιδιά.  Η ραγδαία αύξηση στα 65,3 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένους, από τα 37,5
εκατομμύρια που ήταν πριν από μία δεκαετία είναι ενδεικτική της τροπής των κρίσεων παγκοσμίως, σημειώνει ο ΟΗΕ.
Πίσω από την Συρία, ακολουθούν το Αφγανιστάν με 2,7 εκατομμύρια πρόσφυγες και η Σομαλία με 1,1 εκατομμύρια. Οι περισσότεροι εκτοπισμένοι εντοπίζονται στην Κολομβία (6,9 εκατ.), τη Συρία (6,6 εκατ.) και το Ιράκ (4,4 εκατ.).
Ο Λίβανος έχει δεχθεί το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων αναλογικά με τον πληθυσμό του, ενώ και η Τουρκία, με 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες στο έδαφός της, ανήκει στις χώρες με τους περισσότερους πρόσφυγες. 
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...