Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Η Nike λανσάρει την πρώτη αθλητική μαντίλα

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η ισλαμική αγορά, εκτιμάται ότι θα φέρει εισπράξεις στην αμερικανική βιομηχανία ένδυσης συνολικά $3 τρισ. έως το 2020.
Αρα πρέπει η συγκεκριμένη τουλάχιστον βιομηχανία να διεισδύσει όσο περισσότερο γίνεται μέσα στον ισλαμικό τρόπο ζωής και να τον σεβαστεί, αν θέλει να βγει κερδισμένη. Με αυτό το σκεπτικό, ο αμερικανικός γίγαντας των αθλητικών ειδών Nike Inc. αποφάσισε να διεισδύσει στην ισλαμική γυναικεία αθλητική αγορά λανσάροντας την πρώτη, ειδικά σχεδιασμένη, αθλητική μαντίλα.
Η μαντίλα αυτή είναι αποτέλεσμα μελέτης η οποία διήρκεσε έναν χρόνο. Είναι κατασκευασμένη από πολύ ελαφρύ υλικό, με μικροσκοπικές τρύπες για να αναπνέει το δέρμα και για να μη χάνει τη φόρμα της και έχει μακρύ πίσω μέρος για να μη βγαίνει έξω από την αθλητική μπλούζα κατά τη διάρκεια της έντονης άσκησης. Θα κυκλοφορήσει το 2018, σε τρία χρώματα: μαύρο (ματ και μεταλλικό) και γκρι.
Η Ζάχρα Λαρί, η πρώτη μουσουλμάνα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ η οποία έχει αγωνιστεί ποτέ με μαντίλα είναι και η πρώτη αθλήτρια η οποία δοκίμασε τη μαντίλα Nike μέχρι στιγμής. Η Λαρί πρόκειται να λάβει μέρος στη Χειμερινή Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί στη Νότια Κορέα το 2018. Κατάγεται από το Αμπου Ντάμπι και πρόκειται να εκπροσωπήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι τελικά δημιουργήθηκε!» έγραψε στο Instagram και ανάρτησε φωτογραφία της με τη νέα αθλητική μαντίλα.



Ibtihaj-Muhammad
H ξιφομάχος Ιμπτιχάζ Μουχαμάντ αγωνίστηκε με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο

Και βέβαια η Λαρί δεν είναι η μόνη μουσουλμάνα αθλήτρια με μαντίλα. Το καλοκαίρι του 2016 στο Ρίο, η αμερικανίδα ξιφομάχος Ιμπτιχάζ Μουχαμάντ αγωνίστηκε με χιτζάμπ και κέρδισε το ολυμπιακό αργυρό μετάλλιο. Αλλά επίσης το φθινόπωρο του 2016 στο Μουντιάλ Γυναικών Κάτω των 17, που διεξήχθη στην Ιορδανία, για πρώτη φορά συμμετείχαν μουσουλμάνες αθλήτριες, οι οποίες φορούσαν μαντίλα. Η FIFA ήρε την απαγόρευση για την κάλυψη κεφαλής το 2014, προς χάριν των μουσουλμάνων και σιχ παικτριών.



AMMAN, JORDAN - SEPTEMBER 30: Tasneem Abu-Rob ofJordan battles with Paula Fernandez of Spain during the FIFA U-17 Women's World Cup Jordan 2016 Group A match between Jordan and Spain at Amman International Stadium on September 30, 2016 in Amman, Jordan. (Photo by Christopher Lee - FIFA/FIFA via Getty Images)
Η Τασμίν Αμπού-Ρομπ της ομάδας της Ιορδανίας (με τα λευκά) και η Πάουλα Φερνάντεθ σε στιγμιότυπο του ποδοσφαιρικού αγώνα Ιορδανία-Ισπανία που διεξήχθη στην Ιορδανία τον Οκτώβριο του 2016 στο πλαίσιο Μουντιάλ Γυναικών Κάτω των 17

Αντίθετα η FIBA απαγορεύει ακόμη στις παίκτριες του μπάσκετ να συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες με καλυμμένο κεφάλι.
Η Nike Inc. πάντως εργάζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια για τη διείσδυση στην ισλαμική αθλητική αγορά. Χορηγεί παιχνίδια στη Μέση Ανατολή, ανοίγει καταστήματα στις αραβικές χώρες και επίσης έχει λανσάρει προπονητική εφαρμογή για κινητά στα αραβικά.
http://www.protagon.gr/themata/magazine/i-nike-lansarei-tin-prwti-athlitiki-mantila-44341365271

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...