Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Όμορφο πλήγμα κατά του φασισμού EA

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, 

Συνέβη κάτι καταπληκτικό: Ο Γκερτ Βίλντερς, ο «Ολλανδός Τραμπ» που ήταν το φαβορί μέχρι την τελευταία στιγμή, έχασε τις εκλογές! 

Ο Βίλντερς είχε υποσχεθεί να κλείσει όλα τα τζαμιά, να βγάλει την Ολλανδία από την ΕΕ και να απαγορεύσει το Κοράνι. Μετά το Brexit και την εκλογή του Τραμπ, όλος ο κόσμος περίμενε να δει αν η ακροδεξιά θα συνέχιζε την τρομακτικά ανοδική της πορεία. 

Τελικά, όμως, οι Ολλανδοί επέφεραν ένα γερό πλήγμα στον «τραμπισμό», βάζοντας φρένο στην παγκόσμια εξάπλωση του φασισμού. Και το κίνημά μας ήταν στον πυρήνα του αγώνα. Πώς; 

20.000 διαδηλωτές, 500 χλμ. με λεωφορείο, 5 εκατ. προβολές, 300.000 αναγνώστες των ανακοινώσεών μας σε εφημερίδες, 1 κίνημα συσπειρωμένο εναντίον του μίσους.



Πάτα εδώ για να στείλεις ένα «ευχαριστώ» στο λαό της Ολλανδίας
Λίγο πριν τις εκλογές, βοηθήσαμε να κινητοποιηθούν 20.000 πολίτες, και διαδηλώσαμε μαζί για να γιορτάσουμε τη μακρά ιστορία της προοδευτικής και ανεκτικής Ολλανδίας. 
Ολλανδοί αβαζίτες και αβαζίτισσες ξεκινήσαμε το ταξίδι της εκστρατείας με το πορτοκαλί Λεωφορείο της Ενότητας. Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, πολλοί ψηφοφόροι ήταν ακόμη αναποφάσιστοι! Γι’ αυτό πήγαμε από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη, μοιράζοντας λουλούδια, συζητώντας με τους ανθρώπους και προτρέποντάς τους να καταψηφίσουν το μίσος. Στη συνέχεια στείλαμε email και μηνύματα σε πάνω από μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους, για να τους παροτρύνουμε να ψηφίσουν! 
Όταν ανακαλύψαμε ότι αυτό που απωθούσε τον κόσμο από τον Βίλντερς ήταν η αγάπη του για τον Τραμπ, φτιάξαμε ένα αστείο βιντεάκι με τον Τραμπ να στηρίζει τον Βίλντερς. Το βιντεάκι έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες και το είδαν 5 εκατ. άνθρωποι μέχρι τις εκλογές!
Αλλά δε σταματήσαμε εκεί: Εστιάσαμε στις περιοχές όπου ο Βίλντερς είχε τη μεγαλύτερη στήριξη, δημοσιεύοντας σε εφημερίδες μια ολοσέλιδη παρωδία της χολιγουντιανής επιτυχίας La La Land, για να δείξουμε ότι ο Βίλντερς θα μετέτρεπε την Ολλανδία σε Trumpland! 

Και μετά τις εκλογές βγήκαμε στους δρόμους της Χάγης, του Παρισιού και του Βερολίνου, για να πανηγυρίσουμε και να στείλουμε ένα μήνυμα στη Μαρίν Λε Πεν και το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»: ότι θα μας βρουν μπροστά τους στις φετινές εκλογές. 
Τώρα που το μίσος εξαπλώνεται παντού, ο κόσμος χρειάζεται ένα παγκόσμιο κίνημα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Μαζί φτιάξαμε το ισχυρότερο διαδικτυακό κίνημα πολιτών στην ιστορία. Και αυτή η δύναμη φέρει ευθύνη. Την ευθύνη να αντισταθούμε στο μίσος και να υπερασπιστούμε τις αξίες της ενότητας και της ανεκτικότητας. Κυρίως, όμως, την ευθύνη να οραματιζόμαστε έναν καλύτερο κόσμο. Και τώρα η Ολλανδία μάς πήγε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό το όνειρο. 

Με ελπίδα, 
Emma, Alice, Christoph, Anneke, Lisa, Oscar, Mike, Σπύρος και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...