Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ξανά πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Τουσκ

Ο Ντόναλντ Τουσκ επανεξελέγη σήμερα στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφραζε η κυβέρνηση της πατρίδας του, της Πολωνίας.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ ανακοίνωσε ότι υπέρ της επανεκλογής του Τουσκ τάχθηκαν οι υπόλοιπες 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας», ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε ο ίδιος ο Τουσκ.
 Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Πολωνίας κατηγόρησε τον Τουσκ ότι με τη σημερινή αρμοδιότητά του έχει επιτεθεί στη Βαρσοβία με αφορμή τη συζήτηση για το σεβασμό στα
δημοκρατικά πρότυπα.
Μάλιστα η πολωνική κυβέρνηση απείλησε να μπλοκάρει τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εφόσον δεν γίνει δεκτό το αίτημά της να παρουσιάσει τις απόψεις του ο καινούργιος υποψήφιος.
«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία. Θα κάνουμε ξεκάθαρο ότι κινδυνεύει η Σύνοδος Κορυφής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, Βίτολντ Βαστσκόφκσι.
Μετά την επανεκλογή Τουσκ, εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης εξέφρασε την ενόχληση της Βαρσοβίας για την εξέλιξη και δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν είναι ενωμένη».

http://www.topontiki.gr/article/211368/xana-proedros-toy-eyropaikoy-symvoylioy-o-toysk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...