Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

«Αντάρτικο» Μεϊμαράκη: Τσάμπα μαγκιά να μην ψηφίζουμε τα μέτρα

Στελέχη ΝΔ: Εσκεμμένα χτυπάει τον Κυριάκο ο Βαγγέλης 
 Την σαφή διαφοροποίησή του από τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με την ψήφιση των μέτρων για την συμφωνία διατύπωσε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας...
Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, προκαλώντας έντονη ένοχληση στην Πειραιώς, καθώς υπογράμμισε ότι ''σήμερα είναι τελείως διαφορετική κατάσταση από την συμφωνία του Σεπεμβρίου'', ενώ έκανε για ''τσάμπα μαγκιές'' από την πλευρά του προέδρου της ΝΔ που είχε τονίσει σε ανύποπτο χρόνο ότι ''δεν ψηφίζει τα μέτρα''.
Στο μεταξύ κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο newpost υποστήριξαν

ότι ''η τακτική αυτή του κ. Μεϊμαράκη αποδυναμώνει το κόμμα και είναι προφανές ότι δίνει πόντους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ''. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι ''ενώ ο κ. Μεϊμαράκης συνέχιζε μέχρι σήμερα τις καλοκαιρινές του διακοπές,εμφανίστηκε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών με σκοπό να ''χτυπήσει'' τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας''.
Επίσης, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ δήλωσε στο newpost ότι πρόκειται για ένα ''μεμονωμένο περιστατικό''. Όπως, δε, υπογράμμισε'' Τέτοιες παρόμοιες τάσεις δεν υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία. Αν θέλει ο κ. Μεϊμαράκης, ας πάει να ψηφίσει τα μέτρα, διαφοροποιούμενος από τις βασικές θέσεις του κόμματος''.
Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για διεκρινιστικές εξηγήσεις του κ. Μεϊμαράκη ότι δεν εννοούσε τον κ. Μητσοτάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή είναι προφανές ότι έγινε προκειμένου να πέσουν οι τόνοι αντιπαράθεσης, αφού η αρχική δήλωση του κ. Μεϊμαράκη είναι απολύτως σαφής. 

Τι είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Όπως τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας στην ερώτηση ''αν είναι εκτός λογικής η τακτική Μητσοτάκη σε σχέση με την συμφωνία'' : «Είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση διότι ο Τσίπρας δεν είχε πλειοψηφία,στη συμφωνία του Σεπτεμβρίου, ενώ τώρα εκ του ασφαλούς κάνεις τον μάγκα και λες δεν τα ψηφίζω. Αν είχες 145 βουλευτές και μπορεί να έβγαινες από το ευρώ τι θα έκανες;  Το ερώτημα δεν είναι λοιπόν αν τα ψηφίζεις. Το ερώτημα είναι άλλο. Γιατί τα δεδομένα του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν άλλα. Είχε χάσει βουλευτές τότε η κυβερνητική πλειοψηφία. Αν δεν είχαν φύγει όλοι αυτοί ούτε και το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να πει ναι τότε».
Σύμφωνα επίσης με τον κ. Μεϊμαράκη «Ένα είναι γεγονός ότι οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με το 2015. Τον μάγκα εκ του ασφαλούς πολλοί τον κάνουν. Και εγώ τι είπα; Δεν έχουμε περίοδο ευμάρειας, δεν έχουμε μια περίοδο γκλαμουριάς, δημιουργίας πλούτου και αφού έχεις να διαχειριστείς μια περίοδο φτώχειας, κατάθλιψης, δυστυχίας και βγαίνει ο Τσίπρας και τον θέλουμε και οι ξένοι και είναι να πάρουμε και κάποια μέτρα και το σκέφτονται να τα πάρουνε, άστονε».
O κ. Μεϊμαράκης σχολίασε και την πολιτική τακτική του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι «Αφού κάνεις εκλογές, τις ξαναπαίρνεις και αφού έχεις μια αντιπολίτευση που σου λέει εδώ είμαστε, και αφού κολλάς με τον Πάνο, τι παρά φύση θα ήταν να κάνεις μια ομάδα διαπραγμάτευσης; Και σήμερα θα είχαμε τελειώσει, πράγμα που έγινε σε όλες τις χώρες. Και εδώ δεν τελειώνει αυτό, θέλουν να πάνε στο 22, 23, δηλαδή μας ταπεινώνουν. Σου λένε όποιος και να έρθει το 2020 αυτά θα εφαρμοσετε. Άρα λοιπόν,…η γνώμη είναι ότι ήταν σωστή η τακτική του, ήταν εθνικά σωστή…»
Την ίδια στιγμή, επίσης, επισήμανε ότι ήταν θιασώτης της πολιτικής συννενόησης: «Εγώ κατά βάθος μπερδεύτηκα, τότε ήμουν πρόεδρος μιας Βουλής που τρία κόμματα στήριζαν μια κυβέρνηση, αυτό δείχνει ότι η εθνική συνεννόηση για εμένα δεν ήταν μια ευκαιρία της στιγμής.Εγώ την πίστευα την πολιτική της συνεννόησης για τα ζητήματα της κρίσης. Για εμένα είναι στρατηγικής σημασίας αυτή η πολιτική και μάλιστα εγώ εκπαιδεύτηκα σε αυτήν την πολιτική».
Άφησε, δε, αιχμές για την έλλειψη πολιτικής συννενόησης από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι «Για μένα είναι βασική αρχή, η πολιτική συνεννόηση. Την υπηρέτησε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον Παύλο Μπακογιάννη. Αυτή τη στιγμή φταίει και ο Τσίπρας που δεν υπάρχει πολιτική συνεννόηση διότι έπρεπε να έχει αναλάβει τις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες γι΄αυτό».
Πληροφορίες κάνουν λόγο για έκδοση ανακοίνωσης από την Πειραιώςγια το συγκεκριμένο θέμα

http://kapistri.blogspot.gr/2017/03/blog-post_84.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...