Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Μέσα - έξω το ΔΝΤ

Εν εξελίξει βρίσκονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφορικά με το μέλλον του ελληνικού προγράμματος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό καθώς στην κορυφή της ειδησεογραφικής ατζέντας διατηρείται η φερόμενη διάθεση του Ταμείου με συμμετοχή κατά 5 δισ ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel. Πολύ έγκαιρα, ωστόσο, εκπρόσωπος του ΔΝΤ έσπευσε να δηλώσει πως "δεν θα σχολιάσουμε υποθετικά σενάρια. Οι θέσεις του Ταμείου είναι ευρέως γνωστές και δεν έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες", συντηρώντας έτσι το κλίμα αβεβαιότητας ενόψει μάλιστα και του επικείμενου Eurogroup κατά το οποίο η ελληνική πλευρά προσδοκά να επιτυχεί τουλάχιστον πρόοδο σε "πολιτικό επίπεδο".  Διαβάστε επίσης: «Ανίερη συμφωνία» για τέταρτο μνημόνιο;  Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι την ερχόμενη Τετάρτη η Καγκελάριος
Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ γεγονός που πυροδοτεί τα σενάρια εύρεσης ενός modus vivendi γύρω από την υπόθεση. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Ταμείου είπε ότι η συνάντηση έχει σχεδιαστεί εδώ και καιρό. Θα ανταλλάξουν απόψεις για τα πρόσφατα γεγονότα συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής προεδρίας των G20, σύμφωνα με δημοσίευμα του Μ. Ιγνατίου.
Τι ανέφερε το δημοσίευμα του Der Spiegel
Την ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, προβλέπει το Spiegel το οποίο αναφέρει ότι με βάση δικές του πηγές θα δώσει ποσό 5 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Spiegel οι Ευρωπαίοι ήλπιζαν αρχικά ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με 16 δισ. ευρώ.
Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι προκειμένου να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, η Γερμανία σκοπεύει να προτείνει τον περιορισμό της οικονομικής συμμετοχής του Ταμείου - μάλιστα ακούγεται το ποσό των 5 δισ. ευρώ.
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...