Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ντέισελμπλουμ: Χωρίς το ΔΝΤ, η Ελλάδα χρεοκοπεί

Του Νίκου Μπέλλου   
 Την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν το ΔΝΤ αποφασίσει να φύγει από το πρόγραμμα, εξέφρασε χθες στο ολλανδικό κοινοβούλιο, ο υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντέϊσελμπλουμ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financieele Dagblad. 
 Είναι η πρώτη φορά, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, που ο κ. Ντέϊσελμπλουμ δηλώνει δημόσια κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι μέχρι τώρα απλώς έλεγε ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η χώρα του δεν θα παράσχει στήριξη στην Ελλάδα, δηλαδή ανάλογη θέση με εκείνη της γερμανικής κυβέρνησης. 

 Πάντως, ο ίδιος είπε ότι η δική του δουλειά (του προέδρου του Εurogroup) είναι να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα γιατί αυτό, όπως είπε, είναι προς το συμφέρον όλων, τόσο από οικονομικής όσο και πολιτικής πλευράς, ενώ διαβεβαίωσε πως ούτε το ΔΝΤ θέλει να εγκαταλείψει το πρόγραμμα. 
 «Εξακολουθούμε να παραβλέπουμε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν». 
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...