Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ε. Τσακαλώτος: Δεν συγχωρείται να ροκανίζει το ΔΝΤ το χρόνο

Να πάρει μια απόφαση, καθώς «δεν συγχωρείται να ροκανίζει το χρόνο», κάλεσε το ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορώντας το ταυτόχρονα πως παίζει blame game με την Ελλάδα.
«Επιδιώκουμε πολιτική λύση στις 20 Φεβρουαρίου και μετά θα κάνουμε τις λεπτομέρειες» είπε ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Απαντώντας δε στη διευθύντρια του ΔΝΤ, που είπε πως το Ταμείο δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις, υπογράμμισε πως δεν ζητήσαμε ιδιαίτερη μεταχείριση.
«Ζητάω να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Μπορώ να ζητήσω από την κ. Λαγκάρντ να μην αναφέρεται σε αμφισβητήσιμες μελέτες που λένε
ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι 1,5% του ΑΕΠ το 2018 όταν σήμερα είναι 2% χωρίς να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη;». «Δεν μπορεί να ζητά από εμάς μέτρα τώρα και από τους Ευρωπαίους για το χρέος να λέει αργότερα. Θέλουμε το ΔΝΤ να πάρει μια δίκαιη απόφαση. Δεν συγχωρείται να μην ξεκαθαρίζει ποια είναι η θέση του και οι προϋποθέσεις», υπογράμμισε και σημείωσε πως «ζητούν μέτρα στηριζόμενοι σε λανθασμένα στοιχεία.
Απέδωσε δε τη στάση του ΔΝΤ σε εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ταμείο γιατί μπήκε σε ένα πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθρωση χρέους «και τώρα ο Τόμσεν θέλει να τους πείσει ότι φταίει η Ελλάδα». «Το ΔΝΤ παίζει blame game με την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η θέση της Κομισιόν και της ΕΚΤ είναι ίδια με την ελληνική σε σχέση με τα μέτρα που ζητεί το Ταμείο. «Θεωρώ ότι η Κομισιόν προσπαθεί να ισορροπήσει απαιτήσεις που θέλουν το ΔΝΤ οπωσδήποτε μέσα και των νέων μέτρων που θέλει το ΔΝΤ» ανέφερε.
Παράλληλα, διέψευσε ότι έχει λάβει τελεσίγραφο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός 48 ωρών, για την οποία δεν θέλησε να δώσει χρονοδιάγραμμα, εξηγώντας ότι «δεν μπορώ να προσδιορίσω τον χρόνο γιατί θα μου δέσει τα χέρια».
«Η συνολική λύση θα είναι μία λύση που θα μπορούμε να υποστηρίξει ότι βοηθάει τον κόσμο. Δεν έχουμε καθυστερήσει, έχουμε καθυστερήσει σε 2-3 πράγματα όπως τα πλεονάσματα» είπε.
Ερωτηθείς για το αφορολόγητο σημείωσε ότι «δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο, αλλά και για θετικά πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, φέτος αυξήσαμε το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Να περιμένουν όλοι το τελικό πακέτο».
Τέλος παραδέχτηκε ότι υπήρξαν αδικίες στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης.
http://www.eklogika.gr/news/E-Tsakalwtos-Den-sugxwreitai-na-rokanizei-to-DNT-to-xrono-13-02-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...