Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ρήγας: Η κυβέρνηση δεν θα φέρει στη Βουλή τα ακραία μέτρα του ΔΝΤ

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση τα ακραία μέτρα που ζητά το ΔΝΤ», άρα τα μέτρα «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ψηφιστούν ούτε από 155, ούτε από 180 ή περισσότερους βουλευτές».
Ο κ. Ρήγας σε συνέντευξή του στην «Αυγή» ανέφερε ότι «όσο και εάν Γερμανία και ΔΝΤ εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους έχοντας ως ουρά και σύμμαχο τη ΝΔ, έχω την αίσθηση πως η συγκυρία και οι γεωπολιτικές συνθήκες είναι τέτοιες που θα τους αναγκάσουν να αφήσουν τους τακτικισμούς και το blame game και να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις τόσο μεταξύ τους, όσο και απέναντί μας».
Ο κ. Ρήγας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει έναν «ιδιαίτερα ολισθηρό δρόμο, υιοθετώντας τη
λογική "ό,τι πουν οι δανειστές"», πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή που «η ΝΔ ωρύεται πως μοναδικός υπεύθυνος για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ολόκληρη η Ευρώπη αναγνωρίζει πως δεν είναι η Ελλάδα που κωλυσιεργεί», σημείωσε την ανοιχτή στήριξη των ελληνικών θέσεων στο κοινό ανακοινωθέν της συνόδου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου στη Λισαβόνα, «ακόμα και από συντηρητικές κυβερνήσεις, ομοϊδεατών του κ. Μητσοτάκη» και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «απαντήσουν ξεκάθαρα, αν συμφωνούν με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών για εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων ύψους 5,6 δισ. για την τριετία μετά το 2018».
Ερωτηθείς για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης, είπε ότι παρά τις προφανείς δυσκολίες, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να σταματήσει την επιδείνωση των όρων της ζωής των λαϊκών τάξεων, και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον ελληνικό λαό στα χέρια των προθύμων».
Πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει και θα είναι η κυβέρνηση αυτή που θα θέσει τέρμα στον «φαύλο κύκλο των μνημονιακών πολιτικών, της επιτροπείας και της μεθοδευμένης λεηλασίας της χώρας που πραγματοποίησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
Κληθείς για μια καταρχήν αποτίμηση της εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης, είπε ότι η εξόρμηση εντάσσεται στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για «απρόσκοπτη και αδιαμεσολάβητη από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ επικοινωνία με τον κόσμο», προσθέτοντας ότι «η μέχρι τώρα εμπειρία μας δείχνει ότι ο κόσμος στις πόλεις της περιφέρειας και στις γειτονιές της Αθήνας θέλει να ακούσει και να ακουστεί, παρά τον ορυμαγδό κινδυνολογίας και παραπληροφόρησης».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Ρήγας είπε ότι «σε όποιους τομείς καταφέραμε να αφήσουμε διακριτό το πολιτικό μας στίγμα μέσα στην κοινωνία διατηρούμε, με βάση την πραγματικότητα και όχι τις δημοσκοπήσεις, την εμπιστοσύνη του κόσμου».
Τέλος, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αποτίμησε ως «απολύτως θετική» τη λειτουργία του ενιαίου πολιτικού κέντρου κόμματος- κυβέρνησης, σημειώνοντας πως βάσει της προηγούμενης εμπειρίας «ο καλύτερος συντονισμός και η συλλογική λειτουργία ήταν ζητούμενο» και κατέληξε τονίζοντας ότι «την κρίσιμη αυτή περίοδο χρειάζεται επιμονή στην συλλογική λειτουργία και αποφυγή προσωπικών στρατηγικών».
 http://www.enikos.gr/politics/433196,Rhgas-H-kyvernhsh-den-8a-ferei-sth-Boylh-ta-akraia-metra-toy-DNT.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...