Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ποιον φοβάται ο Ερντογάν...;

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,μιλώντας το Σάββατο, σε εκδήλωση του think tank SETA,προχώρησε σε μία… αινιγματική δήλωση, με σκοπό όπως φαίνεται την νομιμοποίηση της "βασιλείας" του και την επιβολή της απόλυτης κυριαρχίας του στη χώρα,ενόψει δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου.
Ειδικότερα, ανέφερε: «Υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με τα ψέματα που παράγουν. Η δουλειά σας είναι να ενδυναμώσετε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι αθάνατος. Είναι θνητός. Υπάρχει κάποια εγγύηση ότι θα είμαι ζωντανός μέχρι τις 16 Απριλίου; Για αυτό εμείς εδώ δίνουμε έναν αγώνα του συστήματος».

 Στη συνέχεια διερωτήθηκε «μετά τον Ερντογάν τι θα συμβεί; Τι θα γίνει με το κράτος; Ό,τι πει ο Αλλάχ θα γίνει».
Ο αγώνας μέχρις εσχάτων που έχει ξεκινήσει ο τούρκος πρόεδρος για την αλλαγή του συστήματος σε προεδρικό φαίνεται πως εμπεριέχει όλα τα μέσα...και η επιθυμία του να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2029 έχοντας στα χέρια του όλες τις εξουσίες μεγάλη...( εκτελεστικές εξουσίες που μέχρι σήμερα ανήκαν στον πρωθυπουργό, όπως ο διορισμός υπουργών, η κήρυξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η έκδοση διαταγμάτων και η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης.)
Πάντως, είναι γεγονός πως οι λέξεις αυτές που χρησιμοποίησε ο τούρκος πρόεδρος, καταδεικνύουν τον φόβο που κυριαρχεί στη γείτονα και αφορά μία συζήτηση που έχει προκύψει στην όχι και τόσο δημόσια ατζέντα, και αφορά την ασφάλεια του πλέον ισχυρού άνδρα της χώρας.
http://www.msn.com/el-gr/news/world/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD/ar-AAmQp25?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...