Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Σταύρος Θεοδωράκης: Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση θα χρεοκοπήσει η χώρα

«Αν δεν κλείσουμε την αξιολόγηση η χώρα πάει σε χρεοκοπία και τότε, την Άνοιξη θα αναγκαστούμε να σαλπίσουμε την μεγάλη υποχώρηση και να υπογράψουμε συμφωνίες που θα είναι εις βάρος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 98.4 της Κρήτης και στον Γιώργο Σαχίνη, ενώ σχολιάζοντας τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης είπε: «Τώρα ξαφνικά λένε ότι μας ζητούν πρόσθετα μέτρα. Τον Μάρτιο θα μας ζητούν και τον πατέρα μας και τη μάνα μας. Όσο δείχνει η χώρα ότι ταλαντεύεται και δεν υλοποιεί αυτά που έχουν συμφωνηθεί, οι πιο ακραίοι από τους
δανειστές θα μας ζητούν όλο και περισσότερα».
Ερωτώμενος για το επίμονο αίτημα της ΝΔ για εκλογές ο επικεφαλής του Κινήματος είπε ότι αυτό που προέχει τώρα δεν είναι οι εκλογές αλλά η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. «Πότε να γίνουν εκλογές; Να γίνουν τον Μάρτιο και να χάσουμε την είσοδο μας στο QΕ;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην ΝΔ.
Σε ό,τι αφορά την στάση του Ποταμιού στα πρόσθετα μέτρα τόνισε ότι το Κίνημα δεν θα πάρει το κόστος του αποτελέσματος μιας διαπραγμάτευσης που δε γνωρίζει, και θύμισε ότι το Ποτάμι είχε προτείνει να υπάρξει Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης πράγμα που ποτέ δεν δέχθηκε η κυβέρνηση.
Ερωτώμενος για τις αποχωρήσεις βουλευτών, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι είναι υβριστικό προς την κοινωνία και προς τη δημοκρατία να λέει κάποιος φεύγω από ένα κόμμα μόνο και μόνο γιατί είναι μικρό. «Οι ιδέες δεν μετριούνται με την μεζούρα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι με το 6% δεν ένοιωσε μικρό. Ούτε με το 4%. Αλίμονο αν στη δημοκρατία μετράγαμε με τη μεζούρα τα κόμματα και λέγαμε ότι αυτό το κόμμα επειδή έχει πάνω από 10% είναι χρήσιμο, ενώ το άλλο δεν είναι χρήσιμο. Πολλές φορές αυτή η χώρα σώθηκε από τα μικρά κόμματα, από πολιτικούς που στην έναρξή τους δεν υπολόγισε κανείς την δύναμή τους. Και το Ποτάμι έχει μια θετική συμβολή στην κοινωνία και νομίζω και ένα μεγάλο μέρος των αντιπάλων μας το αναγνωρίζουν αυτό».
Τέλος αναφερόμενος στη στάση μερικών στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμανε ότι: «Όταν κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν νυχθημερόν με γεύματα και τάζοντας διάφορα, να πάρουν κάποιους βουλευτές από ένα κόμμα και την άλλη μέρα λένε "ελάτε να συνεργαστούμε" κάτι δεν καταλαβαίνουν καλά. Θα το καταλάβουν όμως από τις αντιδράσεις της κοινωνίας, τις μικρές και τις μεγάλες». Ερωτώμενος αν η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να παίρνει βουλευτές από το Ποτάμι, βάζει τέλος στην πιθανότητα συνεργασίας είπε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται επισημαίνοντας ότι πολλά στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουν εκφράσει και δημοσίως τη διαφωνία τους σε αυτά τα παλαιοκομματικά παιγνίδια της ηγεσίας τους. Θετικά αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των «τριών» λέγοντας ότι τους ενισχύουμε και ο διάλογος συνεχίζεται.
Ερωτώμενος αν οι αποχωρήσεις των βουλευτών εντάσσονται σε ένα σχέδιο πίεσης έτσι ώστε να μπει τελικά το Ποτάμι στην Δημοκρατική Συμπαράταξη είπε: «Προφανώς από κάποιους υπάρχει σκέψη ότι αν πιεστεί πολύ ο Θεοδωράκης θα αναγκαστεί να προσέλθει. Ε, δεν ήμουν απ' αυτούς. Δεν υπήρξα δειλός στην ζωή μου και επειδή έχω και λίγο την τρέλα του κρητικού, αυτές οι πιέσεις λειτουργούν αντίθετα».
«Τα κόμματα μεγαλώνουν ή μικραίνουν στην κοινωνία», τόνισε στηλιτεύοντας την πρακτική ορισμένων να καλούν τους βουλευτές να εγκαταλείψουν τα κόμματα με τα οποία εκλέχτηκαν και να προσχωρήσουν στους δικούς τους σχηματισμούς.
«Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα» σχολίασε, συμπληρώνοντας «νομίζω ότι η κρίση τα έχει διαλύσει όλα, όχι μόνο τα πορτοφόλια μας αλλά και τα μυαλά μας».
http://www.matrix24.gr/2017/02/stavros-theodorakis-an-den-klisi-i-axiologisi-tha-chreokopisi-i-chora/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...