Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ναι της Αθήνας σε πρόσθετα μέτρα - Επιστρέφουν οι θεσμοί

Σε συμφωνία φέρεται να κατέληξε η έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στην οποία συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης και από την πλευρά των θεσμών, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι Πιέρ Μοσκοβισί, Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM), ο Τόμας Βίζερ (επικεφαλής EuroWorking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και οι Ντέλια Βελκουλέσκου, Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), όπως μεταδίδει η Καθημερινή. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Καθημερινή επικαλούμενη δύο αξιωματούχους, η ελληνική πλευρά δέχθηκε τη λήψη μέτρων για το 2019, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα μέσα στις ερχόμενες ημέρες.

Η έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το περιεχόμενο κοινού ανακοινωθέντος το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στο Eurogroup.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem προσερχόμενος στη Σύνοδο, μετά την έκτακτη σύσκεψη,
δήλωσε πως: 'η επιστροφή των Θεσμών προϋποθέτει την επίτευξη συμφωνίας επί σημαντικών μεταρρυθμίσεων και τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Έπειτα τα κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να τα διευθετήσουν όλα αυτά και όταν επιστρέψουν θα εξετάσουμε όλο τα πακέτο συμπεριλαμβανομένου του χρέους, αλλά αυτό δεν θα είναι στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup '.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...