Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Φως στο πάρτι της Attica Bank

Κόλαφος για την Attica Bank και τις πρακτικές της διοίκησης των Γιάννη Γαμβρίλη και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου είναι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας της να διερευνήσει 'την τέλεση ενδεχομένως αξιόποινων πράξεων ', όπως αποκαλύπτει 'Το Βήμα της Κυριακής ' που θα κυκλοφορήσει εκτάκτως αύριο.
Η μηνυτήρια αναφορά με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2016, περιγράφει το 'πάρτι ' που είχε στηθεί με την Τράπεζα των Μηχανικών.  Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους, με μηδενική ή μερική εξασφάλιση, έκδοση μακροπρόθεσμων ομολογιακών δανείων για την εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων
χορηγήσεων που είχαν δοθεί για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση 'ημετέρων ' για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος της τράπεζας.
Μόνο οι εταιρείες Καλογρίτσα πήραν 39 δάνεια το 2015, ενώ αναφορά γίνεται και στα αδικαιολόγητα χαμηλά επιτόκια, κάτω του κόστους, με τα οποία η Attica Bank δάνειζε την εταιρεία του κ. Καλογρίτσα.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...