Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Politico: Αρχίζουν ξανά οι «ψίθυροι» για Grexit

«Δύο χρόνια πριν, ο Αλέξης Τσίπρας, ο 40χρονος τότε ηγέτης του ελληνικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψε μία σαρωτική νίκη στις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν, υποστηρίζοντας πως θα θέσει τέλος στον «φαύλο κύκλο της λιτότητας» και στα χρόνια «της ταπείνωσης και του πόνου». Σήμερα, που είναι πια βετεράνος πρωθυπουργός, τα λόγια της τότε προεκλογικής του εκστρατείας δεν θα μπορούσαν να φαίνονται πιο κούφια», αναφέρει ρεπορτάζ του περιοδικού Politico που φέρει τον τίτλο «Αρχίζουν ξανά οι «ψίθυροι» για Grexit».
«Μεσούσης της έβδομης χρονιάς, κατά την οποία η χώρα λαμβάνει οικονομική στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της, κάνουν ξανά την εμφάνισή τους οι αμφιβολίες για τη σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και για την δέσμευσή της στον μακρύ κατάλογο των απαιτητικών
μεταρρυθμίσεων που αφορούν στο εργατικό δυναμικό, στις κρατικές επιχειρήσεις και στον τραπεζικό τομέα. Η χώρα βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να συγκεντρώσει χρήματα από τις αγορές μόνη στα μέσα του 2018 , που είναι και η ημερομηνία λήξης του τρέχοντος πακέτου διάσωσης των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει:
«Δεδομένου ότι η Ελλάδα παραπαίει με τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις, το Eurogroup αναμένεται να κάνει σήμερα μια απογραφή του ελληνικού προγράμματος», ενώ αναφορικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, το ρεπορτάζ του Politico επισημαίνει πως «η ελληνική κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να σκεφτούν αν τους συμφέρει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ότι το ΔΝΤ πρέπει να φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα. Αν το ΔΝΤ φύγει, τότε χάνεται ο πιο σημαντικός σύμμαχος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».
http://www.enikonomia.gr/timeliness/137188,politico-archizoun-xana-oi-psithyroi-gia-grexit.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...