Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Τι συζήτησαν Τσίπρας - Erdogan

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες. 
Η συνομιλία των δύο αξιωματούχων πραγματοποιήθηκε εν όψει της Διάσκεψης της Γενεύης και ενώ κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, οι κκ Τσίπρας- Ερντογάν συνομολόγησαν πως παρακολουθούν τις συνομιλίες και συμφωνήσαν πως αν υπάρξει προοπτική συμφωνίας θα μεταβούν στη Γενεύη.Εάν δε μεταβούν στη Γενεύη αμφότεροι, θα εκπροσωπηθούν Ελλάδα και Τουρκία σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.  Κατόπιν τούτων προκύπτει:

1) Δεν έχει αποκλειστεί a priori το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ερντογάν στη Διάσκεψη της Γενεύης.
2) Στο φινις των διαβουλεύσεων αναπτύσσεται ιδιαίτερη δυναμική γύρω από το Κυπριακό, όπερ σημαίνει ότι κανένα ενδεχόμενο δεν αποκλείεται.
Νωρίτερα κι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, κυβερνητικές πηγές, συνέδεαν και πάλι τη συμμετοχή του Α. Τσίπρα στη Γενεύη με τον βαθμό τουρκικής εκπροσώπησης στη Διάσκεψη ενώ δήλωναν πως ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει εάν διαφανεί προοπτική για εξεύρεση συμφωνίας.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...