Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Δυσοίωνη πρόβλεψη Μακρόν: Σε δέκα χρόνια το ευρώ μπορεί και να μην υπάρχει

Από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου επέλεξε να στείλει το δυσοίωνο μήνυμά του ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας και πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ, Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Μακρόν, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, υπογράμμισε ότι «πρέπει όλοι μας να αναγνωρίσουμε ότι το ευρώ είναι ατελές και ότι δεν μπορεί να αντέξει χωρίς μείζονες μεταρρυθμίσεις».
 Κατά τον Μακρόν, το ευρώ «δεν παρείχε πλήρη διεθνή κυριαρχία έναντι του δολαρίου, δεν παρείχε στην Ευρώπη φυσική σύγκλιση μεταξύ των διαφόρων χωρών-μελών».
Κατηγόρησε, δε, ευθέως τη Γερμανία ότι αξιοποιεί τις δυσλειτουργίες του ευρώ προς όφελος της οικονομίας της, χαρακτηρίζοντας το ενιαίο νόμισμα ως ένα «αδύναμο γερμανικό μάρκο» και λέγοντας ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα σε δέκα χρόνια το ευρώ δεν θα υπάρχει.
Παράλληλα, τόνισε ότι Γαλλία και Γερμανία πρέπει να ανακτήσουν τις σχέσεις εμπιστοσύνη τους, κάτι που θα ενίσχυε την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών-μελών της ΟΝΕ και μίλησε για την ανάγκη της δημιουργίας ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και για την επέκταση της οικονομικής βοήθειας σε χώρες-μέλη που τελούν σε κρίση, κάτι το οποίο, φυσικά, αποτελεί «ανάθεμα» για την γερμανική προσέγγιση στα ευρωπαϊκά ζητήματα.

http://www.topontiki.gr/article/202294/dysoioni-provlepsi-makron-se-deka-hronia-eyro-mporei-kai-na-min-yparhei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...