Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Κλείνουν ραντεβού με την τρίτη θέση

Ενα «πυκνό» γεγονότων Σαββατοκύριακο, μετά τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με το ΚΙΔΗΣΟ και τη χθεσινή προσχώρηση δύο ανεξάρτητων βουλευτών στην Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανοίγει τον δρόμο στο κόμμα -με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά- να καταλάβει την τρίτη θέση στη Βουλή.




Εγκυρότατες πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι είναι θέμα 24ώρωννα προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη η ανεξάρτητη (προερχόμενη από το Ποτάμι) Κατερίνα Μάρκου, όπως και ο Γιώργος Καρράς (που αποχώρησε από την Ενωση Κεντρώων).


Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν δε ότι και άλλοι βουλευτές με κεντροαριστερή προέλευση από το Ποτάμι πιστεύουν στην ανάγκη ενοποίησης του χώρου, θέτοντας όμως τον όρο για τη δημιουργία ενός νέου και ενιαίου κόμματος (π.χ. οι κ. Λυκούδης, Ψαριανός). Από την άλλη, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, με την επίκληση φράσης του Νίκου Καζαντζάκη, εμφανίζεται αποφασισμένος να επιμείνει στην αυτόνομη πορεία του Ποταμιού - παρότι είναι γνωστό ότι όχι μόνο στελέχη του είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους τρεις πρώην βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ: τους κ. Ραγκούση, Φλωρίδη και την Αννα Διαμαντοπούλου που θα ανακοινώσουν αύριο την πολιτική τους κίνηση με το σύνθημα «Ωρα αποφάσεων».
Η Χαριλάου Τρικούπη δεν πρόκειται να στείλει εκπρόσωπο στην εκδήλωση των τριών - την ίδια ώρα, υποστηρίζει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή. Η ΔΗΜΑΡ ωστόσο θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Τάσο Δαρσινό, καθώς η αρχική απόφαση να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Χατζησωκράτης προκάλεσε «γκρίνια» στη Χαριλάου Τρικούπη.
Ενα σημαντικό κρας τεστ μετά τη «μεταγραφή» του Αχμέτ Ιλχάν από το Ποτάμι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την επιστροφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου θα είναι εκ των πραγμάτων και η σημερινή προσέλευση πρώην και νυν βουλευτών στη συνάντηση του ΠΑΣΟΚ με «οικοδέσποινα» τη Φώφη Γεννηματά. Εχουν προσκληθεί -κάποιοι δε και τηλεφωνικά από την επικεφαλής της παράταξης- όλοι όσοι ακόμη και αν αποστασιοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ δεν εντάχθηκαν είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα παραστεί ο Κώστας Σημίτης, ενώ ο κ. Βενιζέλος σκοπεύει να μιλήσει στην αυριανή ΚΕ του κόμματος.
Οι επιστροφές
Ο Γ. Παπανδρέου θα προσέλθει με σειρά βουλευτών που τον είχαν ακολουθήσει στο ΚΙΔΗΣΟ, μεταξύ των οποίων οι κ. Σαχινίδης, Ρέππας, Πεταλωτής, Καρχιμάκης κ.ά. Το σίγουρο είναι ότι η συνέντευξη (στον Σκάι) όπου ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι αρχηγός της παράταξης είναι η κυρία Γεννηματά και ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Ευ. Βενιζέλο λειτουργεί αποτρεπτικά για τη διαιώνιση της παλιάς κόντρας. 
ΧΑΡΑΖΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Την Τρίτη στις 11 το πρωί θα συναντηθούν για πρώτη φορά στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά, ο Γ. Παπανδρέου, ο Θ. Θεοχαρόπουλος και ο Γ. Τούντας, ως επικεφαλής των τριών κομμάτων και της Κίνησης Πολιτών. Εκεί θα συζητήσουν για την ένταξη των στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ στα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και θα προετοιμάσουν τη διοργάνωση του Συνεδρίου - με τον αστερίσκο ότι επιβάλλεται η ανατροπή του σχεδίου αν προκύψουν νωρίτερα εθνικές εκλογές.
Φώφη Γιωτάκη
http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/kleinoun_rantebou_me_tin_triti_thesi-64846558/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...