Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η Εποχή των Τεράτων

by To Skouliki Tom
Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και όπως ήταν φυσικό αναζωπυρώθηκε η καταστροφολογία που θέλει τον όμορφο κόσμο μας τον αγγελικά πλασμένο να κινδυνεύει με καθίζηση και εκφασισμό, αφού μέχρι τώρα έκανε άλματα προόδου και είχε πέσει με τα μούτρα στη δημοκρατία.
Από τη μέρα που εκλέχθηκε, διεθνείς αναλυτές προσπαθούν να μας πείσουν ότι η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ θα εκτινάξει τις μετοχές των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, παραβλέποντας το γεγονός ότι εκατομμύρια πολίτες βλέπουν τα μούτρα της Μέρκελ και του Ολάντ και τους γυρνάνε τα άντερα.
Όταν γράφουν ότι ο Τραμπ θέλει τη διάλυση της ΕΕ, παραβλέπουν το γεγονός ότι εκατομμύρια πολίτες θέλουν να δουν την ΕΕ να διαλύεται.
Η προσπάθεια παρουσίασης όποιου ψήφισε Brexit και Tραμπ ως καθυστερημένου και φασίστα, το
μόνο που πετυχαίνει είναι να στέλνει ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους στην αγκαλιά του ΑfD και της Λε Πεν.
Απορούν οι αριστεροί ανά την υφήλιο για ποιο λόγο βλέπουν τα εκλογικά τους ποσοστά να συρρικνώνονται αλλά αυτό έπρεπε να το σκεφτούν πριν ξεπουληθούν για τις καρέκλες.
Oι άνθρωποι δεν άλλαξαν. Είναι οι ίδιοι που κάποτε ψήφιζαν φιλελεύθερους και αριστερούς.
Όμως τώρα είναι εξοργισμένοι και απογοητευμένοι.
Εξοργισμένοι με όλους αυτούς του δήθεν δημοκράτες που επικαλούνται υψηλές αξίες και ιδανικά όσο εφαρμόζουν τις πιο σκληρές και νεοφιλεύθερες πολιτικές και απογοητευμένοι από τους αριστερούς που πρόδωσαν τον «αγώνα» αλλά εξακολουθούν να τους φλομώνουν στην παπαρολογία για μάχη υπέρ των ανύπαρκτων πια δικαιωμάτων τους.
Η οργή και η απογοήτευση εύκολα μετατρέπονται σε μίσος.
Η επιτυχία του Τραμπ είναι η αποτυχία των φιλελεύθερων να φέρουν αποτελέσματα για κάποιον άλλον εκτός από την πολιτική και οικονομική ελίτ και της αποτυχίας των αριστερών να πείσουν ότι αποτελούν μια σοβαρή εναλλακτική.
Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται ούτε ενεργούν όλη μέρα με γνώμονα το καλό της δημοκρατίας. Έχουν σοβαρά και πραγματικά προβλήματα της καθημερινής ζωής να λύσουν.
Συνήθως δεν ενεργούν ούτε με τη λογική, οπότε τα μόνα που απομένουν είναι το ένστικτο και το συναίσθημα.
Και το ένστικτο τώρα τους λέει να ψηφίσουν ακροδεξιούς, οι οποίοι τους χτυπάνε απευθείας στο συναίσθημα, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι επιμένουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη τους.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από αυτό και φυσικά δεν θα μείνει ατιμώρητο.
Οι άνθρωποι θα αναζητήσουν απαντήσεις στα προβλήματα που έχουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν και αυτή τη στιγμή το μόνο μέσο που διαθέτουν – μέχρι να βρεθούν άλλα – είναι η ψήφος τους.
Και θα ψηφίσουν οτιδήποτε απειλεί – ή παρουσιάζεται ότι απειλεί – το παλιό κατεστημένο.
Δεν είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που συμβαίνει. Δεν θα είναι ούτε η τελευταία.
Υπάρχει μια φράση του Αντόνιο Γκράμσι που λέει «The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters».
Oι άνθρωποι πάντα προτιμούν τα τέρατα που ξέρουν, παρά αυτά αυτά που δεν ξέρουν.
Στην εποχή μας, προτιμούν τα τέρατα που νομίζουν ότι ξέρουν.
Όταν τα μάθουν, ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι πια πολύ αργά.
(Ανήθικο δίδαγμα: Όταν όλα πάνε κατά διαόλου, η αιτία βρίσκεται συνήθως στον καθρέφτη. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να σηκώσεις το βλέμμα και να κοιταχτείς στον καθρέφτη. Αυτό βέβαια δεν γίνεται με σκυμμένο κεφάλι, ενώ σημαίνει και ότι θα πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Και δεν υπάρχει κάτι που απεχθάνονται οι άνθρωποι περισσότερο από την ανάληψη ευθυνών.)
https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/01/24/%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd/#more-85964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...