Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Goldman Sachs: «Ουραγοί» Ελλάδα και Ιταλία στις μεταρρυθμίσεις

«Ουραγοί» στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι η Ελλάδα και η Ιταλία, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. 
 «Οι χώρες της Ευρωζώνης απέχουν πολύ από το επιθυμητό αποτέλεσμα» αναφέρει μεταξύ άλλων, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, επικρίνοντας τις επιδόσεις των κρατών - μελών στην εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.  Παρά την «ορισμένη πρόοδο» σε μερικούς τομείς της οικονομίας, όπως η βελτίωση των συνθηκών έναρξης μίας επιχείρησης, η Goldman Sachs
καθιστά σαφές ότι «πρέπει να καταβληθεί αρκετή προσπάθεια ακόμη, προκειμένου οι φιλο-αναπτυξιακές πολιτικές να “εγκαθιδρυθούν” σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».
 Με βάση τα ευρήματα της μελέτης, οι πλουσιότερες οικονομίες τείνουν να διαθέτουν πιο φιλο-επιχειρηματικά οικονομικά περιβάλλοντα, ενώ αντίθετα, Ελλάδα και Ιταλία «πρέπει να κάνουν την περισσότερη δουλειά». 
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...