Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Προς αγαπητούς (και μη) φίλους

Σκέφτομαι ότι θα ήταν καλό, μέρες που είναι, να μην προβαίνουμε σε «δίκη προθέσεων», για πιθανές πολιτικές πρωτοβουλίες. Ούτε βρίσκω σωστό να είμαι παραλήπτης «προειδοποιητικών επιστολών» στο διαδίκτυο , έστω ευγενικά γραμμένων, που επιχειρούν, παρά τις καλές προθέσεις των αποστολέων, να λειτουργήσουν ως προληπτική λογοκρισία.
Κάθε δημόσια πολιτική πρωτοβουλία, κρίνεται από το περιεχόμενό της, τον τρόπο που εκδηλώνεται και τον σκοπό που θέλει να υπηρετήσει. Κρίνεται, επίσης, μαζικά και αυθεντικά από τον ίδιο τον κόσμο στον οποίο απευθύνεται. Και σίγουρα δεν πρέπει να κρίνεται πριν καν εκδηλωθεί - και, μάλιστα, με προσωπικές, απαξιωτικές αναφορές.
Για ένα μπορούν να είναι σίγουροι οι φίλοι μας: ότι η υπόθεση της δημιουργίας του νέου, ενωμένου και μεγάλου φορέα του Προοδευτικου Μεταρρυθμιστικού Κέντρου θα γίνει υπόθεση της κοινωνίας του χώρου και θα πάψει να είναι αντικείμενο παρασκηνιακών συνεννοήσεων για μοίρασμα πολιτικών αξιωμάτων. Όλα, λοιπόν, ανοικτά και καθαρά στην κοινωνία, όλοι στη δημοκρατική συμμετοχή και στη συντακτική συνέλευση του χώρου, ώστε αυτός να καταστεί ο νέος μεγάλος πολιτικός πόλος που έχει ανάγκη η χώρα να βγει από την κρίση.

Επομένως, «ο καθείς και τα όπλα του». Ανοικτά, τίμια και καθαρά.
Καλή χρονιά να έχουμε. Με υγεία και ελπίδα.
Γιώργος Φλωρίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ελλάδα – Μέση Ανατολή: Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί

Με έντονο το αίσθημα της αβεβαιότητας παρακολούθησαν στην Αθήνα το ξημέρωμα της 14ης Απριλίου 2024 στη Μέση Ανατολή, καθώς η πρωτοφανής πυρα...