Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Οι «άγνωστοι» έκαψαν το Περίπτερο στην Πατησίων, εμείς θα το χτίσουμε και πάλι!

Το Συνδικάτο, στο πλευρό συναδέλφου, που είδε το περίπτερό του να γίνεται στάχτη
Οικονομική στήριξη 3.000 ευρώ στον άτυχο περιπτερά, από το ταμείο του Συνδικάτου
Οικονομική και υλική στήριξη, έδωσε το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής, στον συνάδελφο, που δέχτηκε την άνανδρη και απρόκλητη επίθεση εμπρηστική επίθεση στο περίπτερο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Τοσίτσα και Πατησιών δίπλα στο Πολυτεχνείο. Όλος ο κλάδος της μικρής λιανικής, είναι έξαλλος για την επίθεση αγνώστων οι οποίοι έκαψαν το περίπτερο
ολοσχερώς, αφού πρώτα έβγαλαν έξω τον ιδιοκτήτη με την βία και τον ξυλοκόπησαν αγρίως. Όπως δήλωσε ο άτυχος επαγγελματίας,  «φοβήθηκα για τη ζωή μου»!
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του, στο Retail and Tobacco Newso αλλοδαπός ιδιοκτήτης του περιπτέρου, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, φοβούμενος νέα επίθεση, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές, που πέρασε στις έξι και μισή, το απόγευμα του Σαββάτου της 17ης Δεκεμβρίου! Όπως παραδέχτηκε ήταν τέτοια η σφοδρότητα της επίθεσης, που αμφέβαλε ότι θα επιβιώσει!
Περιγράφει πως τον ξεγέλασαν ώστε να τον βγάλουν εκτός του κουβουκλίου, όπου θα ήταν απροστάτευτος! «Ήρθαν δύο άτομα και ζήτησαν κάτι μπύρες. Όταν βγήκα για να τους τις δώσω, με χτύπησαν από πίσω, στην πλάτη!» «Έπεσα κάτω και μου έδεσαν τα μάτια, με κάτι σαν μπουφάν, για να μην τους δω και στην συνέχεια που έδεσαν τα χέρια πίσω από την πλάτη.».
Συνεχίζοντας με δυσκολία την περιγραφή, το θύμα προσέθεσε ότι «άκουσα κόσμο, πίσω μου, αλλά δεν ξέρω τι έλεγαν. Όταν αφού έφυγαν, με σηκώσανε και είδα την φωτιά, πήρα ένα μπουκάλι νερό, για την σβήσω, αλλά μάταια». 
«Φοβάμαι πολύ, φοβόμουν τότε, φοβάμαι και τώρα», δήλωσε δακρύζοντας ο έμπειρος επαγγελματίας, που όπως εξήγησε, τώρα έμεινε χωρίς δουλειά. Δίχως τρόπο να βγάλει τα προς το ζην, βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο, ανήμπορος να βάλει φαγητό στο τραπέζι για την οικογένειά του. Ο περιπτεράς είδε την περιουσία του, να γίνεται στάχτη μπροστά στα μάτια του. Μία ζημιά που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπερνά τις 50.000 ευρώ και έχει το πρόσθετο κόστος, ότι μέχρι την αποκατάσταση του περιπτέρου, ο ιδιοκτήτης θα μείνει δίχως εισόδημα! Βλέποντας το δράμα του βιοπαλαιστή περιπτερά, το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής, παρενέβη ώστε να στηρίξει τον συνάδελφό τους, που βρέθηκε αντιμέτωπος με την οικονομική καταστροφή.
 Απάντηση στις προσευχές του, ήταν θέρμη με την οποία το Συνδικάτο, στάθηκε στο πλάι του και τον στήριξε οικονομικά με την άμεση χορήγηση 3.000 ευρώ από τα ταμεία του, αλλά και με την πρωτοβουλία του Συνδικάτου, για την κινητοποίηση του κλάδου και των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, με έκτακτη απόφαση του Προέδρου του Συνδικάτου Γεωργίου Δούκα και του Γενικού Γραμματέα, Γεώργιου Παξιμάδη, το Σωματείο ενίσχυσε  το θύμα με  με 3.000,00 ευρώ. Επίσης, το Συνδικάτο, κάλεσε προς όλες τις Kαπνοβιομηχανίες και τις συναλλασσόμενες Εταιρείες του Kλάδου να συνδράμουν άμεσα οικονομικά ώστε ο συνάδελφος τους, να κάνει εορτές. Όπως έγινε γνωστό, ο Πρόεδρος της PATENTA GROUP, κος. Νίκος Δήμου, θα αντικαταστήσει δωρεάν το κουβούκλιο του Περιπτέρου, ώστε να συνεχίσει την λειτουργία  του.
Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Περιπτερούχων, Γιώργος Δούκας, σε δήλωσή του, που αναμετέδωσαν τόσο το κανάλι του Συνδικάτου, το SPEKAMILA TV, όσο και το KONTRA CHANNEL, τόνισε ότι ο κλάδος θα σταθεί δίπλα στον συνάδελφό, σε αυτή την δύσκολή στιγμή, επιρρίπτοντας παράλληλα, ευθύνες στην πολιτεία, που έχει αφήσει απροστάτευτο το κέντρο της πόλης, να δέχεται τις επιθέσεις των «γνωστών-αγνώστων».
Η δήλωση του Προέδρου Γιώργου Δούκα
«Μετά την απρόκλητη και άδικη επίθεση κατά του συναδέλφου μας, το Συνδικάτο, δραστηριοποιήθηκε, ενεργοποιώντας όλες τις καπνοβιομηχανίες, αλλά και τις συναλλασσόμενες εταιρίες του κλάδου μας, ώστε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία, που υπέστησαν οι δύο οικογένειες, που ζούσαν από αυτό το περίπτερο. Μία ελληνική και μία αλλοδαπή. Πρώτοι δώσαμε το παράδειγμα, δίνοντας οικονομική βοήθεια, 3.000 ευρώ,  από το ταμείο του Συνδικάτου, για να κάνουν γιορτές αυτές οι οικογένειες».
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η επιχείρηση πρέπει να επαναλειτουργήσει ανέφερε ο Γ. Δούκας, τονίζοντας ότι  «άμεσα, τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει η επανεγκατάσταση του περιπτέρου στο ίδιο σημείο και όλες οι εταιρίες θα το φορτώσουν με εμπόρευμα ώστε να λειτουργήσει ξανά».
Ο κ. Δούκας, επεσήμανε τις ευθύνες που έχει η πολιτεία για το περιστατικό, τονίζοντας ότι δεν είναι η μόνη φορά, που περιπτεράδες αλλά και άλλοι πολίτες είδαν την περιούσια τους να καταστρέφεται από τους «γνωστούς-αγνώστους». «Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες και θα έπρεπε, η ίδια, από μόνη της να αναλάβει την πρωτοβουλία να αποζημιώσει τον συνάδελφό μας, που έχει καταστραφεί.», τόνισε, για να προσθέσει στην συνέχεια, ότι «πολύ αργά θυμηθήκανε να προστατέψουν το κέντρο, από τους διάφορους “μπαχαλάκηδες”, που παίζουν πολιτικά παιχνίδια, ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση».
http://www.spekamila.gr/editorial/item/1773-oi-%C2%ABagnwstoi%C2%BB-ekapsan-to-periptero-sthn-pathsiwn%2C-emeis-tha-to-xtisoyme-kai-pali-deite-to-video.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...