Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Δήμαρχος Κάσου: Δεν μας φοβίζουν αυτά που λένε οι Τούρκοι - Κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία

Τη δική της απάντηση στην προκλητικότητα της Τουρκίας έδωσε η δήμαρχος της ακριτικής Κάσου, Μαίρη Σορώτου, από το βήμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και η κεντρική εξουσία να μην αφήσει κανένα ακριτικό νησί αβοήθητο.
«Θέλω, λοιπόν, στην πατρίδα της δημοκρατίας να σκεφτείτε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το βασικό κύτταρο, ο βασικός πυλώνας της δημοκρατίας και αυτήν τη στιγμή πρέπει να σκεφτόμαστε και τη δημοκρατία μας και την εδαφική μας ακεραιότητα. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε όλοι ενωμένοι, και αυτοδιοικητικοί και κεντρική εξουσία, να μην αφήσετε κανένα ακριτικό νησί αβοήθητο», τόνισε η κ. Σορώτου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Κάσο και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν και οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι να σκέφτονται τα ελληνικά νησιά μόνο για hot spot. Πρέπει να σκέφτονται και ότι είχαν ψηφίσει μία νησιωτική πολιτική που την έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια».
Νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 είχε δηλώσει:
«Εμάς δεν μας φοβίζουν αυτά που λένε οι Τούρκοι, μας φοβίζουν αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας», δήλωσε η δήμαρχος Κάσου, Μαίρη Σορώτου, σχολιάζοντας τις νέες προκλήσεις των Τούρκων.

«Η Ελλάδα δεν τελειώνει στο Αιγαίο, αρχίζει από το Αιγαίο. Εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες του ελληνικού πολιτισμού και κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία, αλλά να μη μας ξεχνάνε» πρόσθεσε. 
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=114305494

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...