Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΟΗΕ: Αγνοούνται εκατοντάδες άνδρες και παιδιά που έφυγαν από το Χαλέπι

«Δεδομένου του μεγάλου ιστορικού αυθαίρετης κράτησης, βασανιστηρίων και εξαφανίσεων [των συριακών αρχών], ασφαλώς ανησυχούμε πάρα πολύ», είπε ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκατοντάδες άνδρες και παιδιά από το ανατολικό Χαλέπι αγνοούνται μετά την αναχώρησή τους από ανταρτοκρατούμενες περιοχές, ανέφερε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την τύχη τους στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ρούπερτ Κόλβιλ,
δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η Αρμοστεία έχει ακούσει "ανησυχητικές πληροφορίες ότι εκατοντάδες άνδρες αγνοούνται αφού πέρασαν σε υπό κυβερνητικό έλεγχο περιοχές" του Χαλεπίου.

"Δεδομένου του μεγάλου ιστορικού αυθαίρετης κράτησης, βασανιστηρίων και εξαφανίσεων [των συριακών αρχών], ασφαλώς ανησυχούμε πάρα πολύ", είπε.

Περίπου 100.000 άμαχοι εκτιμάται ότι παραμένουν στις περιοχές της πόλης που τελούν υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης και οι οποίες συρρικνώνονται συνεχώς, είπε, επικαλούμενος επίσης πληροφορίες ότι οι αντάρτες εμπόδισαν αμάχους να εγκαταλείψουν τις περιοχές αυτές προς άλλες, ασφαλέστερες, κάτι που θα μπορούσε να συνιστά έγκλημα πολέμου.
http://www.skai.gr/news/world/article/333234/oie-agnooudai-ekatodades-andres-kai-paidia-pou-efugan-apo-to-halepi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...