Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Στο πλευρό της Ελλάδας και κόντρα στον Σόιμπλε, ο Μοσκοβισί

Την ξεκάθαρη στήριξή του στην Ελλάδα, εξέφρασε το βράδυ της Πέμπτης ο Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι οι συμφωνίες δεν έχουν αλλάξει με τα μέτρα του Έλληνα πρωθυπουργού. "Στα μάτια μου οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα", δήλωσε χαρακτηριστικά στο γαλλικό πρακτορείο AFP, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος, σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, μπαίνει μπροστά και απέναντι από όλους εκείνους τους κύκλους οι οποίοι βάζουν νέα εμπόδια στη διαπραγμάτευση.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, AFP, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν
έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι η απαραίτητη ελάφρυνση του χρέους δεν έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική συνοχή που αναμένει ο ελληνικός λαός.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός απάντησε στο "πάγωμα" των μέτρων και ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες την απόφασή του να πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία για την 13η σύνταξη και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό.

Τσακαλώτος: Ψηφίζουμε τώρα, εξηγούμε μετά

"Αύριο ψηφίζουμε με ονομαστική. Θα τους εξηγήσουμε ότι τα μέτρα είναι σύμφωνα με το Μνημόνιο και ελπίζουμε ότι θα το καταλάβουν", δήλωσε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Κατά τις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών με εκπροσώπους των θεσμών, συζητήθηκαν το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη διευθέτηση οφειλών επιχειρήσεων και το Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος στο θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, είπε ότι το θέμα έχει σχεδόν κλείσει και μένουν να ρυθμιστούν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες.
Επί της ουσίας, είπε, ότι προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα σύστημα, με βάση το οποίο η αναδιάρθρωση των ταμείων μίας επιχείρησης, να αποδίδει περισσότερο από ό,τι αν η ίδια επιχείρηση ετίθετο σε εκκαθάριση.
Στο θέμα του ΦΠΑ υπάρχουν πολλά και διαφορετικά καθεστώτα."Υπάρχουν επιχειρήσεις, για τις οποίες συζητάμε αν θα γίνει κούρεμα που έχουν εισπράξει τον ΦΠΑ και άλλες επιχειρήσεις για τις οποίες θα κουρευτεί ΦΠΑ, ο οποίος δεν έχει ακόμη εισπραχθεί", δήλωσε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι το θέμα θα λυθεί μέσα στις επόμενες μέρες μέσω των τεχνικών κλιμακίων.
Στο θέμα του Υπερταμείου τόνισε, ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες, απλώς καθορίστηκε ένα χρονοδιάγραμμα ώστε ο νέος οργανισμός να είναι πλήρως λειτουργικός μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2017.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...